A képviselők leadták új típusú vagyonnyilatkozataikat, amikből végképp semmit nem lehet megtudni

Megosztás

Szombattól meg is nézhetők ezek a dokumentumok. Igaz, már szinte semmit nem kell a képviselőknek leírniuk benne, úgyhogy értelme erősen megkérdőjelezhető.

Valamennyi esküt tett országgyűlési képviselő, nemzetiség képviselő és nemzetiségi szószóló eleget tett vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségének a pénteki határidőig – közölte Hargitai János, az Országgyűlés mentelmi bizottságának elnöke.

Az érintetteknek az országgyűlési törvény módosítása nyomán most péntekig kellett új típusú és tartalmú formanyomtatványon nyilatkozni jövedelemi és gazdasági érdekeltségi viszonyaikról.

A vagyonnyilatkozatok 2022. augusztus 6-tól megtekinthetők az Országgyűlés honlapján. Az már más kérdés, hogy sok köszönet nem lesz benne.

A törvényi változások értelmében szintén eleget tett új típusú vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségének az Állami Számvevőszék elnöke és alelnökei, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke, elnökhelyettesei és a Versenytanács tagjai, a Költségvetési Tanács elnöke, a Közbeszerzési Hatóság keretében működő Tanács elnöke, alelnöke és tagjai, a legfőbb ügyész és a legfőbb ügyész helyettesei, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, alelnökei és a Monetáris Tanács tagjai, valamint a felügyelőbizottság tagjai, és a Médiatanács elnöke és tagjai.

Ezen nyilatkozatok is szombattól tekinthetők meg az Országgyűlés honlapján.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek