Így védik a miskolci fideszesek a brutális rezsiemelést

Megosztás

Mint arról tegnap mi is beszámoltunk a Fidesz bejelentette, hogy jelenlegi formájában eltörli a rezsicsökkentést, ezzel több százezer magyart hozva nehéz helyzetbe. Ez a döntés a többséget váratlanul érinthette, hiszen a kormánypárt a teljes kampányát arra az üzenetre építette, hogy amennyiben a baloldal nyeri a választásokat, akkor komoly adóemelések lesznek, és eltörlik a rezsicsökkentést. Ezzel szemben két nap leforgása alatt a Fidesz kivégezte a katát és a rezsicsökkentést is. A Fidesz miskolci politikusait azonban a súlyos megszorítások sem zökkentették ki.

Hollósy András a Fidesz-KDNP miskolci képviselője arról tett közzé bejegyzést, hogy „Megvédjük a rezsicsökkentést!”. Az, hogy miért számít a rezsicsökkentés megvédésének, ha családok százezrei az eddigi díjak többszörösét fogják fizetni, nem derült ki a képviselő bejegyzéséből. A kommentelők azonnal számon is kérték rajta a választási ígéretüket és sokan felháborodásuknak, csalódottságuknak adtak hangot.

Az egyik hozzászóló ezt írta: „Hollósy András csak ismételni tudom, hogy Neked mint keresztény demokratának a tíz legfőbb törvényed közül a 8. így szól:”VIlI. Ne hazudj, és mások becsületében kárt ne tégy!”
Az elvtársaid nem megvédik a rezsicsökkentést, hanem eltörlik! 210 kw áram nekem a 23 m²-es garzonban, a feleségemmel ketten pont 2 hétre elég úgy, hogy alig vagyunk otthon… Ki tud úgy fogyasztani egy átlagos háztartásban, hogy ennek kevesebb mint fele legyen… Mert csak így veheti igénybe a rezsicsökkentést! Megint hazudik a Fidesz! Ahogy tette azt végig a választási kampányban!”

Egy másik hozzászóló pedig az ellentmondásra hívta fel Hollósy András figyelmét: „Ha megvédi a kormány a rezsicsökkentést, miért lesz magasabb a villany és gázszámla a következő hónaptól, ugyanannyi fogyasztás esetén? Lehet, hogy nem voltam jó matekból, de a 4 alapművelet még megy …”

Természetesen a máskor bőbeszédű képviselőtől ezekre a kérdésekre és észrevételekre nem érkezett válasz.

A kormánypárt másik miskolci képviselője, Szécsényi Marianna még lelkesebben állt bele a kormány védhetetlen kampányhazugságának megvédésébe. Bejegyzésében arra hívja fel a figyelmet, hogy a családok többségét továbbra is megvédi a rezsicsökkentés, illetve: „Gyurcsányék soha nem védték meg a családokat”.

A képviselő egy korábbi posztjában pedig egy fideszes propagandaoldal bejegyzését vette át, amely hemzseg a tárgyi tévedésektől, hazugságoktól. Az egyik pontban például azt állítja, hogy: „A baloldal megszavazta az 1900 milliárdos költségvetési tartalék felélését.” egy másik pontban pedig azt állítja, hogy a társasági adó mértéke 7%, közben a válóságban 9%.
A kép mellett a következő jelszavakat alkalmazta a képviselő: „stopbaloldal” , „stopgyurcsány”

Ebből arra kell következtetnünk, hogy Szécsényi Mariannának nem szóltak a párttársai, hogy április 3-án a Fidesz-KDNP nyerte a választásokat és történetesen ők hajtottak végre az elmúlt napokban brutális adóemelést és rezsiemelést.

A kormánypárt másik ikonikus miskolci arca, Bajusz Gábor meglepően csendes az elmúlt napokban. Sem a KATA eltörléséről, sem pedig a rezsiemelésről nem tett közzé bejegyzést. Ha valaki csak az ő oldaláról tájékozódik, akkor megtudhatja, hogy az ország és a magyar emberek, azon belül is a miskolciak legégetőbb problémája az avasi méhlegelő. Kiváncsian várjuk, hogy a képviselő mikor vetemedik arra, amire korábban a budapesti Fidelitas, akik lekaszáltak egy méhlegelőt, mert az szerintük csak gaz, mit sem törődve az elmúlt éveket jellemző drasztikus méhpusztulással.

A politikus a választási kampány hajrájában, március 11-én még arról posztolt, hogy Orbán Viktor kijelentette, hogy Magyarország energiaellátása biztosítva van. Néhány hónap alatt nagyot fordult a világ, tegnap már energia-veszélyhelyzetről beszélt a miniszterelnök, ám erről már nem tájékoztatta követőit Bajusz Gábor.

Amennyiben elolvasná, hogy mivel riogatott a Fidesz a választási kampányban és ehhez képest hol tartunk most, akkor ebben a cikkünkben részletesen összefoglaltuk a kampányhazugságokat.

Ha pedig arra kiváncsi, hogy önnek mennyibe kerül a Fidesz megszorítása, akkor ez a táblázat nyújthat segítséget.

Előzetes kalkuláció a jelenlegi információk ismeretében

Kapcsolódó cikkek