A MÁV szerint ők semmiben nem hibáztak, de akkor miért csattant Biatorbágynál a két szerelvény?

Megosztás

Kaotikus napja volt vasárnap a MÁV-nak, négy különböző szerencsétlenség is történt az egyes vonalakon, köztük a hajnali csattanás két tehervonat között Biatorbágynál.

Jól működött a biztosítóberendezés a vasárnap kora reggeli baleset idején, amikor tehervonatok ütköztek Biatorbágy és Herceghalom között – közölte a MÁV szóvivője a baleset helyszínén tartott sajtótájékoztatóján.

Jól működött

Biber Anett elmondta, lezajlott a baleset vizsgálata, amely megállapította, hogy jól működött a biztosítóberendezés, nem volt semmilyen műszaki meghibásodás a baleset idején – írja a Budapestkornyeke.hu.

A MÁV-nak nincs felelőssége

A MÁV-csoport, a MÁV Zrt. felelősségét semmilyen tekintetben nem állapította meg a vizsgálat – jelentette ki. A korábban olvasható hozzászólások alapján nem a MÁV vonatai ütköztek össze.

Mint arról a Borsod24 is beszámolt, a Budapest-Győr vasútvonalon, a Biatorbágy felől Herceghalom irányába közlekedő tehervonat utolérte, majd nekiütközött az előtte haladó másik tehervonatnak.

Az első tehervonat üres gabonaszállító kocsikat továbbított, az ütközés következtében hét kocsija siklott ki, amelyből három az oldalára borult. Az ebbe a szerelvénybe belefutó vonat kétezer tonnás volt – tette hozzá.

A szóvivő elmondta, hogy az ütemterv szerint az egyik vágányt hétfőn visszaadhatják a vonatforgalomnak 40 kilométer/órás sebességkorlátozással.

Amennyiben az utasok szeretnék a menetjegyüket visszaváltani, kártérítési igényt benyújtani, azt megtehetik a MÁV ügyfélszolgálatán – tette hozzá Biber Anett.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek