Káosz a MÁV-nál, rengeteg vasúti baleset és hiba történt országszerte

Megosztás


Halálos vonatbaleset történt vasárnap hajnalban, emiatt pótlóbuszok járnak Baja és Mátéházapuszta között – közölte a Mávinform az MTI-vel.

A vasúttársaság tájékoztatása szerint a Bajáról Kecskemétre hajnalban induló 7800-as számú InterRégió vonat Baja és Mátéházapuszta állomás között elgázolt egy ismeretlen személyt, aki a helyszínen életét vesztette.

A két állomás között – a hatósági intézkedésekig – nem közlekedhetnek a vonatok. A vonat utasait a pótlóbusz visszaviszi Bajára. A vonat tovább nem közkekedik. Az arra utazók hosszabb eljutási időkkel számoljanak – jelezte a Mávinform.

Elgázolt egy embert a gyöngyösi állomásról Vámosgyörkig közlekedő személyvonat vasárnap reggel – tudatta a Mávinform a vasúttársaság honlapján. A baleset miatt Vámosgyörk és Gyöngyös között pótlóbusz vitt az utasokat, de a helyszínelés már lezárult, újra járnak a vonatok.

De ezzel még mindig nincs vége, összeütközött két tehervonat vasárnap hajnalban, ezért Biatorbágy és Herceghalom között egész nap nem közlekednek a vonatok, a helyreállítás hosszú ideig tart, ideiglenes menetrend van a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon – közölte a Mávinform vasárnap délelőtt a vasúttársaság honlapján.

A közlemény szerint a Biatorbágy és Herceghalom között közlekedő tehervonat nekiütközött az előtte közlekedő tehervonatnak, több kocsi kisiklott és a vasúti pálya is megsérült. A mentés elkezdődött: először le kell bontani a felsővezetéket a kisiklott kocsik felett, majd beemelik a kisiklott tehervagonokat és elkezdődhet a megsérült pályaszakasz kijavítása.

A kármentés és helyreállítás hosszú időt vesz igénybe, ezért vasárnap nem közlekedhetnek a vonatok Biatorbágy és Herceghalom között. Ideiglenes menetrend, jelentős forgalomkorlátozás, pótlóbuszos közlekedés van a győri vonalon, egyes nemzetközi vonatok kerülőúton, más járatok jelentős késéssel vagy rövidített útvonalon közlekednek, esetenként kimaradnak. A munkák előrehaladtával látható majd, hogy mikor indulhat újra a vasúti forgalom – írták.


Vasárnap reggel pedig felsővezeték-szakadás miatt nem jártak a vonatok Budapesten Ferencváros és Kelenföld között, emiatt több vonalon késésekre, rövidített útvonalra, illetve járatkimaradásra lehet számtani – közölte a Mávinform a vasúttársaság honlapján vasárnap kora délután.

Kapcsolódó cikkek