Újabb ütemmel folytatódik a miskolci turbókörforgalom építése – videó

Megosztás

Július közepén érnek fontos mérföldkőhöz, ekkor újra változik majd a forgalmi rend a turbókörforgalomnál, ami szépen épül.

Ütemterv szerint halad a turbó körforgalom építése a Király és a Vörösmarty utcák kereszteződésében – erről tájékoztatta a Minap.hu-t a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője. Kiss Boglárka elmondta, az elmúlt hónapokban a kivitelező folyamatosan dolgozott a munkaterületen, ennek köszönhetően mostanra a közeli társasházak magasabb pontjairól jól kivehető a körforgalommá átalakuló csomópont leendő formája.

– Mostanra elkészült a körforgalom tükre, rákerült az alapréteg, ami azt jelenti, hogy és egészen odáig jutott el a kivitelező, hogy az aszfalt a kötött részéig készen van, erre már csak az utolsó réteget kell leteríteni – mondta el a szóvivő.

A munkálatok márciusban a kereszteződés kétszer egy sávra szűkült, az autósok csak a Budapest felé vezető szakaszt használhatják. Ezzel párhuzamosan a Vörösmarty utca pedig zsákutcává vált a Soltész Nagy Kálmán utca és a Corvin utca felől is. A körforgalom első üteme várhatóan július közepére készül el, ekkor a forgalom átkerül majd a csomópont addig átépített oldalára, és megkezdik a körív még hiányzó részének építését.

Az, hogy a körforgalom részletekben készült el, egyébként nem példanélküli a NIF beruházásainál. Olyannyira nem, hogy a vállalat minden meglévő csomópontot ilyen módon alakít át körforgalommá annak érdekében, hogy a folyamatos forgalmat folyamatosan biztosítani tudja a beruházás alatt is – mondta el Kiss Boglárka.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek