Az Unió már nem bízik az EU-s pénzeket saját zsebbe tömő Fideszben, a magyar gazdaságnak fájni fog, ami történt

Megosztás

Pedig Róna Péter már a választások előtt figyelmeztetett, hogy az Európai Unió egyetlen eurocent támogatást sem fog küldeni, ha Orbán marad a miniszterelnök. Az eljárást alig két nappal a választások után megindították, az összefüggés egyértelmű. Európának elege van abból, hogy a kizárólag ostorozni tudó Fidesz évek óta minden EU-s pénzt lenyúlt, most elzárja a pénzcsapot.

Az őszinte véleményét Hadházy Ákos, független képviselő osztotta meg Facebookon, elég éles kritikával.

“Brüsszel ma bejelentette a jogállamisági mechanizmus megindítását, ami a magyar gazdaságot lélegeztető gépen tartó EU-s támogatások visszatartásához, akár elvesztéséhez is vezethet. Róna Péter a választás előtt figyelmeztette a magyarokat arra, amit persze sokan tudtunk: a német és holland adófizetők nem fogják örökké szótlanul tűrni, hogy Putyin pincsije kontroll nélkül lopja az ő adójukból fizetett ezer milliárdokat.

Persze a propaganda által megtévesztett milliókhoz ez a figyelmeztetés nem jutott el, a fideszesek pedig talán nem hitték el, hogy ez megtörténhet. Talán lengyel barátaikban bíztak, akik viszont végleg elfordultak az oroszok talpát nyaló magyar kormánytól.
A döntés súlyos következményekkel járhat a magyar gazdaságra nézve (a tőzsde már be is zuhant), de józanul gondolkodó magyar állampolgár nem tud ellene érvelni. Az ellenzék soha nem kérte, hogy vegyenek el pénzt az országról, de azt igen, hogy addig tartsák vissza, amíg nincsenek garanciák arra, hogy nem lopja szét azt a Fidesz.

Négy év múlva már nem tudja a lopott pénzből kifizetni Orbán az embereit, és kifizetni a megvásárolt szavazatokat. De ez nem jelenti azt, hogy nem késett el ez az intézkedés. Nagyon is elkésett. A propaganda által megtévesztett honfitársaink vasárnap már meghozták a döntést: nekik Mohács kell.
Persze tudtukon kívül döntöttek így, hiszen hozzájuk nem jutott el Róna Tanár Úr figyelmeztetése.”

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és , szöveg, amely így szól: „AMÍG ORBÁN A MINISZTERELNÖK, AZ EU EGY EUROCENT TÁMOGATAST SEM FOG KÜLDENI.”

A hozzászólások között akadt egy-két féltő figyelmeztetés is:

“Majd tömi a haverok zsebét orosz meg kínai hitelből, amit még az ükunokáink is fizetni fognak. A propaganda meg azt fogja harsogni, hogy szemét Brüsszel, bezzeg a keleti barátaink!”

“Elég rég a levegőben lóg ez az eljárás, persze a vak hívőknek erről nem számoltak be korábban. Most meg újdonságként hat és rámagyarázzák, hogy a választási eredmények miatt van. Na ezért nem kellett volna várniuk ezzel a választásig, mert a sok ostoba most azt harsogja, hogy minket bántani akarnak, mert nem Brüsszel nem szereti a Fideszt, ki az eu-ból (akkor is, ha már most csupasz a seg*ünk), holott egyedül csak annyi a probléma, hogy számon akarják kérni, mire költik a pénzt, amit tőlük kapunk és teljesen jogosan. Vasárnap kiderült, hogy ez az ország sötétebb, mint a vakond zsebe, de ahogy a mai hírekre reagálnak, az még félelmetesebb. Jön a totális diktatúra és összeomlás…”

Kapcsolódó cikkek