Üveges Gábor: látványberuházások helyett gazdaságélénkítő fejlesztések kellenek

Megosztás

A képviselőjelölt szakítana azokkal a fideszes módszerekkel, amik miatt a kormánypárt a vidék árulójává vált.

A B.-A.-Z. 04-es választókörzet képviselőjelöltje már többször hangsúlyozta, megválasztása esetén a jövőt képviselné, és szakítana azzal a múlttal, azokkal a bevett módszerekkel, amik miatt a Fideszről joggal elmondható, nem a vidék pártja, hanem a vidék árulója lett: egy olyan párt, ami a kistelepülések lakosaiban csak a potenciális szavazatot látja. Hangsúlyozta, ő nem mikulás szeretne lenni, akinek az arcához kötik a forrásokat, nem nőne olló a keze helyén, hogy mindent és bármit átadhasson, ehelyett inkább faltörő kosként tekintene magára, egy eszközként az emberek kezében, ami töri az utat a vidék fejlődése előtt. Ezek a források ugyanis járnak, nem szabad azon múlnia az elosztásuknak, hogy kivel van éppen jóban az országgyűlési képviselő – véli az ellenzéki jelölt.

Üveges Gábor nem csak a levegőbe beszél: a hernádszentandrási polgármester részt vett az ellenzéki pártszövetség programjának megtervezésében: annak vidékfejlesztési fejezetét koordinálta. Az ő elképzelései pedig nagyban eltérnek ebben a témában az ellenfele módszereitől.A Fidesz azt ígérte 2010 előtt, hogy a vidék pártja lesz, és kormányváltás után rendet tesznek. Ez odáig ment, hogy a vidékkel megnyerték a választást, és a mai napig a vidéket eszközként használva próbálják a hatalmukat megtartani – ábrázolta a helyzetet Üveges Gábor, aki szerint a felesleges látványberuházások helyett valódi megoldásokra kell törekedni.

Úgy véli ugyanis, hogy a körzetben a képviselet jelenleg annyiban kimerül, hogy Demeter Zoltán elmegy szalagokat átvágni, parolázik a polgármesterekkel, de azzal nem foglalkozik, hogy miként lehetne érdemben javítani a térségben élők helyzetén.

„Olyan nem maradhat, hogy átmegyünk három-négy településen, ahol nem látok semmi fejlesztést, a következő meg csili-vili, és akkor is kap pénzt, ha nem kér, meg arra is, amire nem akar” – nyilatkozta Üveges Gábor a napokban a telex.hu újságírójának, hozzátéve, 4-5 településenként olyan gazdaságélénkítő beruházásokra van szükség, amelyek munkahelyeket biztosítanak a helyieknek, további vállalkozásokat ösztönöznek, fokozatosan behúzzák a térséget a környék gazdasági vérkeringésébe.

Ez azért fontos, mert csinálhatunk mi mindent csili-vilire: a kerítést, a kultúrházat és a faluházat, de azt fogjuk látni, hogy mindenki elment a faluból, és a szép épületek meg ott maradnak üresen. Nekünk az életet kell visszavinni ezekbe a községekbe” – állítja Hernádszentandrás polgármestere, aki a megoldást csakis a mostani szemlélet, a mostani rendszer leváltásában látja.

Kapcsolódó cikkek