Ne dőljünk be! Veszélyes Messenger-vírus kering, ami miatt Facebook-fiókunkat is elveszíthetjük

Megosztás

Ha ilyen tartalmú üzenetet kap, még véletlenül se nyissa meg, bármennyire is ismerőstől vagy családtagtól kapta az üzenetet. Könnyen előfordulhat, hogy rokona vagy barátja már megfertőződött és éppen ön is veszélynek teszi ki készülékét és Facebook-fiókját, amennyiben rákattint az üzenet tartalmára.

Újabb átverős üzenettel próbálják rászedni a felhasználókat a hackerek a Messengeren – figyelmeztet a Hvg.hu.

Egy újabb adathalász üzenet jár épp körbe a Messengeren – hívja fel a figyelmet az IFLScience. A csalás angol verziójában mindösszesen négy szót és egy sírva nevetős hangulatjelet kap a felhasználó a (már megfertőzött) ismerősétől, valamint a szöveg alatt egy hivatkozást.

A szöveg ebben az esetben csupán annyi, hogy

look what i found,

vagyis: nézd, mit találtam. Azt még nem tudni, hogy az átverésnek lesz-e ilyen szövegezésű magyar változata, vagy az angol nyelvű kering csak, de biztos ami biztos, mindkét esetben érdemes nagyon körültekintőnek lenni.

© 7news

Az ausztrál 7news szerint ha valaki megnyitja a hivatkozást, akkor látszólag a Facebook bejelentkezési oldalára kerül, ahol meg kell adnia a bejelentkezési adatait. Csakhogy az valójában nem a Facebook oldala, hanem egy ügyesen összerakott hamisítvány, így ha az illető beírja az adatait, azok azonnal a kiberbűnözőkhöz kerülnek.

Kapcsolódó cikkek