Putyin az elsők között gratulált Novák Katalin kinevezéséhez, az orosz-magyar együttműködés erősítését szeretné

Megosztás

Az orosz elnök szívhez szóló köszöntésben részesítette a Fidesz-KDNP-s többség által csütörtökön megválasztott új államfőt. Vlagyimir Putyin kifejtette, a “mindkét fél számára előnyös” orosz-magyar együttműködés további erősödését várja. A DK szerint köztörvényes bűnözők is szavaztak az államfőválasztás során a Fidesz-KDNP padsoraiban.

A világ vezetői közül az elsők közt gratulált Novák Katalin államfővé választásához Vlagyimir Putyin orosz elnök – közölte a Ria Novoszty orosz hírügynökség a Kreml honlapján közzétett közlemény alapján.

Eszerint az elnöknek volt ideje arra is Ukrajna ellen két hete indított háborúja mellett, hogy kifejezze reményét, tovább fog erősödni a mindkét fél számára előnyös együttműködés Oroszország és Magyarország között.

„Kedves Novák asszony, kérem fogadja őszinte gratulációmat ahhoz, hogy Magyarország államfőjévé választották. Remélem, hogy elnöki működése is hozzájárul majd ahhoz, hogy tovább erősödjenek a kölcsönösen előnyös orosz–magyar kapcsolatok” – áll Putyin köszöntőjében. (Hvg.hu)

Közben a DK külön kiemelte, hogy három “köztörvényes bűnöző” is igennel szavazott Novákra a kormánypártok soraiból.

“Orbán Viktor jelöltje lett a köztársasági elnök. A szavazók között ott voltak a Fidesz köztörvényes bűnözői is, Völner Pál, Simonka György és Boldog István is, hogy kétszeresen is aláhúzzák: Novák Katalin a korrupt, Putyin-párti orbáni hatalom jelöltjeként válhat köztársasági elnökké, és soha nem lesz minden magyar köztársasági elnöke.”

Lehet, hogy egy kép erről: 3 ember és , szöveg, amely így szól: „KÃZTÖRVÉNYES BŰNÖZŐK " SZAVAZTÁK MEG NOVÁK KATALINT KÃZTÁRSASÁGI ELNÖKNEK! BOLDOG ISTVÁN SIMONKA GYÖRGY VÖLNER PÁL dk Demokratikus Koalíció EGYSÉGBEN MAGYARORSZÁGÉRT JOBBIK AMAGYARNÉPPÁRT ”A MAGYAR MOMENTUM MAGYAR SZOCIA ISTA mszp PÁRT å MAGYARORSZÁG LMP ZOLDPÁ párbeszéd”

Related posts