Hoppá, a MOL-vezér egy mexikói fotóval illusztrálta, hogyan töltik zacskóba a benzint Magyarországon!

Megosztás

Ez bizony csúnya lebukás, a Momentum meg is tette a feljelentést Hernádi Zsolt vezérigazgató ellen. Vajon tette kimeríti a rémhírterjesztés tényállását? Tudjuk, hogy nem könnyű most az autósok helyzete hazánkban, de miért kell egy valótlan képet felhasználni illusztrációnak? A fotó ugyanis teljesen egyértelműen 2019-es és nem is Európában készült.

Az üzemanyagkérdésről tartott csütörtöki, rendkívüli kormányinfón Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója a tankolásos visszaélésekkel kapcsolatban arról beszélt:

“… van itt nálam egy olyan fotó, ahol nejlonzacskóba tankolták az üzemanyagot. Érdemes megnézni egyébként, mert egészen döbbenetes.”

A sajtótájékoztató egy később pontján, az ellátással kapcsolatos álhírekre reagálva Hernádi azt mondta:

“Itt egy elrettentő példa.”

Majd felemelt egy képet, amit aztán körbeadott a sajtó megjelent képviselőinek.

Bár simán elképzelhető, hogy Magyarországon is tankolnak emberek zacskókba, a Hernádi Zsolt által bemutatott fotók egyike – éppen az, amelyiken a zacskós tankolás látható – biztosan nem Magyarországon, és nem is most készült.

Az eredeti mexikói kép és a Hernádi által bemutatott fotó – nemigen van kérdés, hogy azonos a kettő

A fotó előkerült már tavaly nyáron is, amikor amerikai tényellenőrzők egy ottani benzinvásárlási pánik apropóján megírták: az akkoriban frissként keringetett kép valójában 2019-ben készült, méghozzá Mexikóban. (Urbanlegends)

Ennek apropóján a Momentum azt közölte pénteken, hogy feljelenti a Mol-vezért: a párt arra kéri a hatóságokat, hogy vizsgálják meg, Hernádi kijelentései kimerítik-e a rémhírterjesztés tényállását.

Kapcsolódó cikkek