Folyamatos a polgári engedetlenség, megtartják a pedagógusok a március 16-i sztrájkot

Megosztás

Továbbra is határozatlan ideig nem kívánják felvenni a munkát, ameddig a kormány nem hagy fel jelenlegi magatartásával. A bérek rendezése és a munkaterhek jelentik a fő problémát. Nyerhet bárki az Orbán-kormány ellen?

Folytatódik a tanárok polgári engedetlenségi mozgalma, amit a kormány február 11-én megjelent rendelete miatt indítottak el a pedagógusok, mert szerintük az ellehetetleníti alapvető jogukat, a sztrájkjogot.

Csütörtökön többek között a Budapest V. Kerületi Váci Utcai Ének-zenei Általános Iskola 24 pedagógusa nem vette fel a munkát – írja a Telex.

A tanárok megtartják a március 16-ra tervezett határozatlan idejű sztrájkjukat, amin a bérek rendezését és a munkaterhek csökkentését követelik a kormánytól.

Ehhez csatlakozva középiskolai diákok szolidaritási akciót szerveztek március 18-ra a Kossuth térre, „Üljünk ki a tanárainkért” címmel. Aznap civil szervezetek képviselői fognak a diákoknak órákat tartani a Parlament előtt. Mint írják: „Az órák témái olyan lényeges problémákkal foglalkoznak, amelyek úgy gondoljuk, hogy kimaradnak a jelenlegi iskolai tananyagból. Padokkal és székekkel egy szimbolikus osztálytermet rendezünk be, itt fognak az órák lezajlani.” (Hvg.hu)

Related posts