Ungár Péter: Mikor ismeri el a kormány teljes értékű munkának az idős rokonaikat otthon ápolók tevékenységét?

Megosztás

Fontos a digitalizáció, de nem minden esetben ez a célravezető megoldás az LMP politikusa szerint.

Ungár Péter arra reflektált friss Facebook-posztjában, hogy a kormány döntése értelmében minden 65 éven felüli magyar állampolgár alanyi jogon kaphat ingyenes okosórát, amelyhez 24 órás diszpécserszolgálat kapcsolódik. Az LMP politikusa szerint ugyanakkor lenne ennél fontosabb kérdés is:

“Nyilván fontos az okosóra is, ugyanakkor még fontosabb, hogy mikor ismeri el a kormány teljesértékű munkának azoknak a családtagoknak az ápolói tevékenységét, akik idős rokonaikat 24 órában gondozzák, jóval magasabb színvonalon, mint egy diszpécseri szolgálat?” – fogalmazott Ungár, majd így folytatta:

“Ha a kormány célja az otthonközeli gondozás megerősítése, a digitális eszközök mellett milyen további segítséget nyújt az időseknek és családjaiknak otthonaikban? Mennyivel tervezik növelni a gondozók számát, a diszpécserszolgálat megfelelő működése érdekében? Milyen politikával, propagandával kapcsolatos üzeneteket tudnak megjeleníteni a digitális órák?”

“Bár tudom, hogy az EMMI-ben bárki csukott szemmel tudja bepötyögni, hogy Gyurcsány, mégis elküldtem kérdéseimet Dr. Kásler Miklós, emberi erőforrások miniszteréhez abban a reményben, hogy érdemi választ kapjak. Lassan úgyis vége a kormányzati munkájának, egyszer válaszolhatna tisztességesen” – zárta posztját az LMP-s.

Kapcsolódó cikkek