Ököllel ütötte a maszk nélkül utazó miskolci férfi az őt leszállító buszsofőrt

Megosztás

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 42 éves férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt. Az elkövető 2021. február elején, a kora délutáni órákban ittasan a miskolci távolsági autóbusz pályaudvaron maszk nélkül szállt fel a járműre, és amiért a sofőr leszállította ököllel arcon ütötte, továbbá szintén ököllel ütötte meg az őt megfékezni próbáló biztonsági őrt is.

A vádirat szerint a vádlott 2021. február elején, a kora délutáni órákban ittas állapotban érkezett a miskolci autóbusz pályaudvarra és a járványhelyzet miatt kötelezően előírt arcmaszk nélkül szállt fel a járműre. A sofőr közölte vele, hogy így nem utazhat és felszólította, hogy szálljon le, a férfi azonban ököllel arcon ütötte, 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérülést okozva.

A buszsofőr segítséget kért, így a forgalomirányító két biztonsági őrt küldött, akik a vádlottat megakadályozták abban, hogy ismét felszálljon, eközben viszont az egyik biztonsági őrt szintén ököllel a fején megütötte.

A helyszínre rendőrjárőrök érkeztek, akik intézkedésük során megpróbálták megbilincselni a férfit, aki ellenállt, ezért a biztonsági őrök segítségét kérték, akik közül az egyik lefogta a kezét, miközben a busz oldalához állították, a vádlott viszont a hátrabilincselés közben térden és combon rúgta a biztonsági őrt.

Az autóbuszvezető közfeladatot ellátó személynek minősül, míg a rendőrjárőröknek segédkező biztonsági őr hivatalos személy támogatója.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Kapcsolódó cikkek