Újabb botrány: súlyos bizonyítékok Hadházy kezében egy fideszes képviselő korrupciós ügyét bizonyítandó – még egy haláleset is van a dologban

Megosztás

Az ügy egyik koronatanúja szeretett volna további bizonyítékokkal szolgálni az ügyészségnek, magyarul a fideszes Bánki Erik szerepéről egy komoly korrupciós ügyben, ám erre az ügyészség nem volt kíváncsi. Az illető úr hamarosan váratlanul el is hunyt, ám halála előtt még küldött Hadházy Ákosnak egy “kis csomagot”. Vajon mit szeretett volna még elmondani például egy vádalku keretében Paiger István és Polt Péterék vajon miért nem vizsgálták a thaiföldi bankba került 170 millió forint sorsát?

Már megint egy hatalmas fideszes botrány küszöbén állunk, a részleteket Hadházy Ákos osztotta meg a Facebookon. A független képviselő nem fog megállni, tovább nyomoz az ügyben, hacsak “teljesen váratlanul ő is meg nem hal”.

“ITT A BIZONYÍTÉK: A pécsi korrupciós per elsőrendű vádlottja ki akart tálalni Bánki Erik fideszes képviselő szerepéről, de az ügyészség nem engedte. Polték elutasították a vádalku kérelmet, egyáltalán nem voltak kíváncsiak a bizonyítékokra és arra sem, hogy mi történt a lopott pénz thaiföldi bankba utalt részével. Egyszerűen nem voltak hajlandóak azzal foglalkozni, hogy fideszesek állhattak az ügy mögött. Paiger István néhány hete váratlanul elhunyt, a papírokat halála előtt indította el hozzám, de csak most kaptam meg őket.

Pécsen bizonyíthatóan 800 millióval drágábban vettek holland használt buszokat. A kenőpénz egy részét egy szerb bankba utalták, onnan egy holland bankba vitte volna egy bőröndben a másodrendű vádlott. A holland rendőrség lekapcsolta és nyomozni kezdett, többek között a pénz másik feléről is. A magyar ügyészség azonban mindent megtett, hogy az ügyet elkenje és kimossa belőle a fideszes politikusokat. A vádirat például semmit nem foglalkozik azzal, hogy mi lett a thaiföldi bankba utalt 170 millió sorsa, például ki ment ki készpénzben felvenni a zsét.

Levélben fordultam Polthoz azzal a kérdéssel, hogy a holland rendőrök küldtek-e erről információt és bizonyítékokat. De üzenem Bánki Eriknek, hogy nem fogok azzal megelégedni, hogy Poltot megkérdezem. És megígérem neki, hogy -hacsak nem halálozok el én is váratlanul- mindent meg fogok tenni, hogy kiderítsem, mi az, amit Paiger István el akart még mondani.”

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és álló
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és álló
Nem érhető el leírás a fényképhez.
Nem érhető el leírás a fényképhez.
Nem érhető el leírás a fényképhez.

Kapcsolódó cikkek