Ez így rendben van? Kósa Lajos két cikluson át diplomásnak hazudta magát, pedig azóta sincs neki

Megosztás

Az elmúlt napok egyik fontos történése volt, hogy kiderült, Bangóné Borbély Ildikó hamisan állította azt magáról éveken keresztül, hogy főiskolai diplomája van. Ennek semmi nyomát nem lelték, az MSZP pedig azonnal kizárta a pártból a mindenkit megtévesztő hölgyet. Kósa Lajos is éveken át egyetemi diplomát és két nyelvből is középfokú nyelvismeretet állított magának – hamisan.

Ám a baloldallal szemben a Fidesznél ennek a világon semmi következménye nem lett. Két cikluson át hazudott magának főiskolai diplomát, pedig még jelen pillanatban sincs Kósa Lajosnak ilyen, ahogy nyelvvizsgája sem.

Bangóné Borbély Ildikó ügye kapcsán ismét megnövekedett az érdeklődés a közösségi hálón aziránt, mi is a valóságos helyzet Kósa Lajos (Fidesz) országgyűlési képviselő végzettségeivel.

Kósa Lajos két cikluson át (1990-1998) egyetemi diplomásként szerepeltette magát az Országgyűlés honlapján, emellett két középfokú nyelvismeretet is állított, miközben egyetlen nyelvvizsgája sem volt. Ma sincs. Ahogy diplomája sem.

Miután Kósa Lajosról kiderült, hogy sem egyetemi diplomája nincs, se középfokú nyelvvizsgái, a nyilvános adatait megváltoztatta az Országgyűlés honlapján.

Két parlamenti cikluson átívelő valótlan állításainak semmiféle politikai következményei nem voltak. Kósa Lajos a lelepleződése után lett az Országgyűlés számvevőszéki bizottságának, majd a honvédelmi és rendészeti bizottságának az elnöke, a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának frakcióvezetője, Debrecen város polgármestere, tárca nélküli miniszter és számos vezetői tisztség betöltője a Fideszben, illetve elnöke több szervezetnek.

Kósa Lajos parlamenti adatlapjának részlete (2022. január) parlament.hu

Forrás: Debreciner.hu

Kapcsolódó cikkek