Bevittek egy halott férfit a postára, hogy felvegyék a nyugdíját

Megosztás

A pénzsóvárság legalja, ha már néhány hozzátartozó arra is képes, hogy olyan idős embert cipeljenek be a postára felvenni a nyugdíját, aki már nem is él. Márpedig Írországban ez történt.

Az ír a rendőrség, a Gardaí vizsgálja, mi történhetett azzal a 60 körüli férfival, akinek a holttestét két másik férfi vitte be Carlow postájára, hogy felvegyék a nyugdíját – írja a 444.hu. Péntek délelőtt először csak az egyik fiatal férfi jelent meg a város postahivatalában, hogy felvegye az idősebb férfi nyugdíját, de csalódottan kellett távoznia, miután a személyzet közölte vele, hogy a kifizetésnél a nyugdíjasnak is jelen kell lennie.

Nem sokkal később azonban már hárman tértek vissza a postára. Az egyikük az idősebb férfi volt, akinek fel akarták venni a nyugdíját. Az ügyintézőnek azonban gyanús lett, hogy a feltűnően mozdulatlan nyugdíjast csak kitámasztották, ezért kifizetés helyett inkább a többi alkalmazottat riasztotta. A riasztásra a két fiatalabb férfi menekülni kezdett, az idősebb viszont ott maradt. Róla nem sokkal később kiderült, hogy már nem is élt.

A halott férfit Peadar Doylenak hívták, és a posta közelében lakott. A rendőrség most boncolással próbálja kideríteni, mi okozhatta a halálát. Ken Murnane, a város polgármestere szerint az eset sokkolta a helyieket. (The Irish Times)

Related posts