“Orbán zöldre akarja festeni a földgáz- és atomenergiát”

Megosztás

Márpedig az LMP szerint nagyon nem az, ezért nem is szabadna engedni a zöldpolitika ilyen szintű lazítását például a károsanyag-kibocsátással kapcsolatban. A magyar kormány is szépen segítette az atomlobbi nyomulását.

Az LMP arra szólította fel a magyar kormányt és az EP-képviselőket, hogy utasítsák el az Európai Bizottság energetikai taxonómiarendeletéről szóló tervezetet.

Schmuck Erzsébet, a párt társelnöke szerdai online sajtótájékoztatóján magyarázatként elmondta, hogy az elképzelés szerint fenntarthatónak minősülnének azok a 2030 előtti földgázberuházások, amelyek szén-dioxid-kibocsátása egy meghatározott szint alatt marad. Ugyancsak fenntarthatónak számítanának azok az atomprojektek, amelyek 2045 előtt megkapják a létesítési engedélyt és nem okoznak jelentős környezeti károsodást – tette hozzá.

A képviselő kijelentette: ez a rendelet ellehetetlenítené az EU klímacéljának teljesítését és a megújuló energiaforrásokra történő átállást. A földgáz és az atomenergia nem fenntartható technológia, a bátorításuk helyett a kivezetésükön kellene dolgozni. Tanulmányok és külföldi példák sora bizonyítja, hogy a villamosenergia-ellátást atomenergia nélkül is biztonságosan meg lehet oldani, a 2030-as évekre pedig a földgázt is helyettesíteni lehet megújuló forrásokkal – érvelt.
A rendelettervezet az európai atomlobbi “nyomásának, nyomulásának eredménye, amiben sajnos a magyar kormány is nagy erőkkel vett részt” – állította Schmuck Erzsébet. Hozzátette: Orbán Viktor miniszterelnök “zöldre akarja festeni” a földgáz használatát és az atomenergiát. (Lmp.hu)

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, szabadtéri és , szöveg, amely így szól: „å LMP MAGYARORSZÁG ZÖLD PÁRTJA AZATOMENERGIA ÉSA FÖLDGÁZ NEM FENNTARTHATÓ! ELÉG VOLT!”

Kapcsolódó cikkek