Lemondott a képviselő 15 év után, mert nem viselte el tovább a Fidesz maffia-módszereit

Megosztás

A kistelepülés független képviselője, Zólyomi Péter kitálalt arról, milyen szinten szövi már be a nagypolitika a kistelepülések mindennapi életét. Azt is felfedte, mennyire nemnormális szinten “dörgölőzni kell” minden településvezetőnek a jelenlegi hatalomhoz, ha bármilyen támogatásra szeretnének szert tenni. Szerinte a tanácsrendszer is jóval kiszámíthatóbb volt ennél.

Zólyomi lemondásának okát hosszasan meg is indokolja a Facebookon, és bár először annyival nyit, hogy már nem okozott neki annyi örömet ez a munka, mint korábban, végül egészen döbbenetes állításokat fogalmazott meg az önkormányzat működésével kapcsolatban.

Az utóbbi években egyre erősebben betette a lábát a faluba a nagypolitika, a maga sunyi és otromba módján. Elég, ha csak a bölcsőde bővítés kivitelezési közbeszerzési pályázatának furcsaságaira gondolunk, vagy arra, hogy az előző országgyűlési választások után nem sokkal az aktuális polgármesteren kérte számon az országgyűlési képviselőnk, hogy miért nincs Fidesz-alapszervezet a faluban. Sosem kellett ennyire a hatalomhoz dörgölőzni azért, hogy fejleszteni tudjuk a falut. Nálam jobban értők szerint még a tanácsi rendszer is jobb, kiszámíthatóbb és korrektebb volt, mint a mostani kurzus” – írja a leköszönő képviselő, aki szerint „elvesznek mindent, és ha »jóban vagyunk« az illetékes pártállami mindenhatókkal, akkor visszajuttatnak egy keveset, amit nagyon meg kell köszönni. Ez nem önkormányzatiság, ez hűbérúri rendszer!”

Zólyomi egy másik példát is megemlít, miszerint miközben büszkélkednek vele, hogy ingyenes az étkezés az óvodában, ennek forrását nem biztosítják, illetve távoli irodákban terveznek közutat a faluba, a helyi képviselők pedig magyarázkodhatnak a hibák miatt.

„Én egy független képviselőtestület független tagjaként kezdtem el dolgozni, és ezt azóta is próbáltam tartani. De ezzel ma már szinte hátrányt hozok a településnek. Nem akarok részese lenni az önkormányzati önállóság teljes felszámolásának, gazdasági és jogi értelemben is nézve a folyamatokat” – állítja Zólyomi, aki úgy gondolja, mindeközben a lakók részéről egyre növekvő elvárások vannak, hiszen a csapból is az folyik, hogy egyre jobban élünk.

Nem akarok a kormánypropaganda napi hazugságai és az itt élők által érzékelt rögvalóság éles ellentétei között vergődni nap, mint nap

– írja a független képviselő, aki azzal zárja bejegyzését, hogy nem bánta meg, hogy tizenöt évig képviselő volt, és megköszönte a győrújbarátiak támogatását. (Nyugatifeny.hu)

Kapcsolódó cikkek