Kiterjedt a bűnözői polip: Bíró Icát is a Völner-ügyben érintett végrehajtó lakoltatta ki

Megosztás

Mindenki a fideszes Völner Pál 83 milliós vesztegetési pénzéről beszél, ám a maffiaszerűen működő polip ennél jóval nagyobb. A most kicsit jobban megvizsgált végrehajtónál már 200 millió feletti összegről van szó és joggal tarthatunk attól, hogy ez még mindig csak a jéghegy csúcsa.

A végrehajtói maffia korrupciós bűncselekményekkel meggyanúsított és időközben előzetes letartóztatásba került tagjai, sokmilliós ügyekben jártak el az elmúlt években.

Egyikük, dr. M. Eszter, aki minden bizonnyal a Blikkben a tegnap bemutatott – és Völner Pál igazságügyi miniszterhelyetteshez köthető – „bűnözői polip” tagjaként végezhette rendkívül jól jövedelmező munkáját. A hölgyet munka közben is láthatták olvasóink, ugyanis ő volt az, aki Bíró Icát a kamerák kereszttüzében könyörtelenül kilakoltatta a házából, hiába tiltakozott és nevezte jogszerűtlennek az eljárást a népszerű énekes. – írja a Blikk.

A végrehajtói kar immár szintén letartóztatásban lévő elnökétől pedig a Legfőbb Ügyészség gyanúja szerint konspirált módon egyenként 2-5 milliós összegeket – 2018 májusa és 2021 júliusa között összesen 83 millió forintot – vett át vesztegetési pénzként a lemondott igazságügyi államtitkár, Völner Pál.

M. Eszter Bíró Ica kilakoltatásakor azt mondta, hogy „az eljárás teljesen jogszerűen zajlott, jelentős összeget engedtek már el az ő tartozásából, ez igazából csak egy komoly balhé, amit csinál”.

Bíró Ica viszont a lap szerint azt állítja, hogy az ügyében nagyon sok a gyanús körülmény. „Mindkét ingatlanomból ugyanazon a napon lakoltattak ki, ami embertelen, ráadásul ugye rossz ingatlanból lakoltattak ki, mert összekeverték a helyrajzi számokat. Ez végrehajtói munkaköri vétség óriási kárt okozott nekem. Minden kártérítés nélkül, másfél év múlva, harmadszor is kilakoltattak ráadásul a kulcsot nem adták vissza, így csak falbontással tudtam bejutni a saját lakásomba” – sorolta a Blikknek az énekesnő, aki azt reméli, hogy a rendőrség kivizsgálja az ügyét, úgy véli, kártérítést is kell kapnia azért, ami vele történt.

A Budai Központi Kerületi Bíróság mellett működő M. Eszter a gyanú szerint 2018 novembere és 2021 májusa között közel 255 millió forintot juttatott el Schadl Györgynek. (Bahir.hu)

Kapcsolódó cikkek