Új parkolóhelyek létesültek a diósgyőri panelházaknál

Megosztás

Nyolc már elkészült és át is adták a forgalomnak, további tíz építése pedig a közeljövőben valósul meg.

Nyolc parkolóhellyel bővült a Kuruc utca 59. és 63. számú panelek mögötti terület – jelentette be Varga Andrea alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője szerdán.

– A parkolás kérdése kardinális minden olyan lakótelepen, ami a hetvenes években épült. Annak idején egy miskolci család átlagosan 0,4 autóval rendelkezett, ez a mutató jelenleg másfél, így a járművek óriási területet foglalnak el. Állandó kérdés és dilemma, hogy milyen módon alakítsuk ki a szükséges parkolóhelyeket. Fontos ugyanis, hogy mindezt ne azoknak a zöldterületeknek a kárára tegyük, amelyek lakótelepeinket élhetővé teszik – taglalta a Velünk a Város politikusa. 

Varga Andreának képviselői alapjából, hat és félmillió forintból sikerült megszerveznie és engedélyeztetnie a nyolc új autóférőhelyet, további tízet pedig a jövő évben adhatnak át – ugyancsak az utcarészen, számítások szerint két ütemben. Úgy véli: azzal, hogy koncentráltan helyezkednek el a parkolók, a munkálatokkal nem károsítanak zöldterületet. – Olyan szempontokat is figyelembe kell venni a parkolóhelyek kialakításakor, mint például a közművel való ellátottság. Nem lehet ugyanis terhelni az olyan területeket, amik alatt közművek futnak, ezért gyakran nagyon nehéz megtalálni a megfelelő helyszínt – világított rá a kivitelezés egyéb aspektusaira az alpolgármester.  

– Számos olyan terület van még a körzetemben, ahol szükség van a parkolók bővítésére. A Kondor Béla utca területén, valamint Kilián-északon is folyamatosan keressük a helyet és a lehetőséget, hogy hol lehet megfelelő színvonalú, jól megközelíthető parkolóhelyeket kialakítani – zárta sajtótájékoztatóját a 18. számú önkormányzati választókerület képviselője. (Minap.hu

Kapcsolódó cikkek