Alultáplált, dehidratált és átfagyott kutyust tartottak fogva egy fához kötözve – sajnos későn érkezett a segítség

Megosztás

Állatkínzás miatt rendelt el nyomozást a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság, mert egy kiscsécsi családi ház udvarán egy láncra kötött, éhen-szomjan, kutyaház nélkül tartott kutyáról kaptak bejelentést. Sajnos a kutya életét a szakszerű orvosi ellátás ellenére nem sikerült már megmenteni.

Lakossági bejelentés érkezett 2021. december 5-én a délelőtti órákban egy kiscsécsi kutyáról, ami egy fához volt kikötve, a bejelentés adatai szerint nem volt az állatnak háza sem, és a hozzátartozók csak ritkán jártak a lakatlan ingatlanhoz.

A rendőrök azonnal a megadott címre mentek, ahol egy elhagyatott ingatlan, kerítés nélküli udvarán egy fa körül olyan nyomokat találtak, amelyek arra utaltak, hogy oda egy kutya volt kikötve. A ház nyílászárói részben hiányoztak így az egyenruhások az egyik helyiségbe benézve egy régi ágyon vizes szivacsokkal betakarva megpillantottak egy kutyát. Az állat élt, de a szólításokra nem reagált, járni nem tudott, fogai vacogtak.

Az elvégzett adatgyűjtés során a rendőrök megállapították, hogy az ingatlan tulajdonosa, – egy idős hölgy- elhunyt.

Örökösei ritkán szoktak a házhoz járni, egyikük látja el a kutyát, ami mintegy egy éve élt kutyaház nélkül, láncra kötve, ritkán etetve-itatva, és sosem szeretve.

A férfi a rendőröknek elismerte szóban, hogy valóban nem tett eleget az állat ellátásának, amikor ma ide érkezett, akkor látta, hogy a kutya nem tud lábra állni. Ekkor levette róla a láncot és bevitte a házba, ahol betakarta, majd magára hagyta a magatehetetlen jószágot. A férfi a rendőri intézkedés során önként lemondott az állatról, ami chippel és oltással sem rendelkezett.

A rendőrök kérésére a helyszínre érkezett a Babák Menedék Állatmentő Alapítvány vezetője, aki elmondta, hogy a kutya erősen alultáplált, dehidratált, átfagyott és életveszélyes állapotban van. A szakember a kutyát állatorvoshoz vitte, aki vizsgálata során alátámasztotta az alapítvány munkatársának megállapításait.

Az eb az orvosi ellátás ellenére elpusztult.

Az ügy kapcsán a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság állatkínzás vétség elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást.

Kapcsolódó cikkek