Annyira “megtisztította” a Fidesz a végrehajtást, hogy a bukott elnököt felesége helyettesíti, aki szintén gyanúsított

Megosztás

Már az eredeti helyzet is több, mint furcsa, mivel B. Helgát, mint végrehajtót a saját férje ellenőrzi hivatalosan. Schadl György elnök a hírek szerint előzetes letartóztatásban van, helyettese pedig saját felesége, aki az eddig információk alapján szintén gyanúsított az ügyben, csak nincs előzetesben. Magyarország, én így szeretlek.

Nagyon úgy tűnik, hogy a fideszes Völner Pált odadobták koncnak, hadd rágódjon rajta a sajtó, ám úgy tűnik, a szálak sokkal messzebbre vezetnek és az ügy közel sem ilyen egyszerű, ahogy ezt sejteni is lehetett. Hadházy Ákos független képviselő újabb képtelen dologra hívta fel a figyelmet a Facebookon.

“A Fidesz nagyon büszke rá, hogy úgymond „megtisztította” a végrehajtó szakmát. Az elmúlt napok eseményei jól mutatják, hogy ez mennyire nem igaz. A bírósági végrehajtás világa igazi szürke zóna, ahol az ügyeskedőknek és gazembereknek bőven terem babér. A közeljövőben mutatok néhány példát ezekre, most csak álljon itt egy egyszerű közlemény a végrehajtói kar honlapjáról.

Schadl György elnökről tudjuk, hogy valószínűleg előzetes letartóztatásban van. Ki helyettesíti? A kedves felesége, Schadl-Baranyai Helga) aki szintén végrehajtó. Ez már önmagában összeférhetetlen, még akkor is, ha a törvény egyébként nem tiltja. Hiszen ki felügyeli Baranyai Helgát, mint végrehajtót? Igen, a férje.
Még több kérdést vet fel, hogy a hírek szerint maga Schadl-Baranyai Helga is gyanúsított az ügyben, csak éppen ő nincs előzetesben. Egy korrupciós ügyben gyanúsított végrehajtó gond nélkül működhet, sőt, helyettesíthet egy másik gyanúsítottat, hozzáférve annak minden adatához, dokumentumaihoz. Ez lenne a megtisztított végrehajtói szakma? Nagy munka vár ránk, ha ezt rendbe akarjuk tenni 2022 után!”

Nem érhető el leírás a fényképhez.

Kapcsolódó cikkek