Ügyes! A kormányüdülő már Pintér volt cégének tulajdonában van, kapott is 1,3 milliárdos állami támogatást

Megosztás

Igen, vissza nem térítendő állami támogatást. Igen, nem is kellett a cégnek pályáznia, egyedi támogatási kérelmet követően vágták hozzájuk az 1,3 milliárd forintnyi közpénzt. Vadászati központként (ismerős?) éled újjá.

Hamarosan rá sem lehet majd ismerni az egykori lovasberényi kormányüdülőre. A ma már Hotel Lovasberény néven ismert szálloda felújítására és átépítésére ugyanis kiírta a közbeszerzést az ingatlan-üzemeltetéssel foglalkozó Ingatlan Gyám 2019 Zrt., és a létesítmény az építkezés után vadászati központként is funkcionálhat.

Az Ingatlan Gyám 2019 tulajdonosa Lajtár József, aki az első Orbán-kormány idején a Belügyminisztérium közgazdasági helyettes államtitkára volt, 2010-ben pedig Pintér Sándor belügyminiszter országos rendőrfőkapitány-helyettessé nevezte ki. A 24.hu cikke szerint a Pintér egykori beosztottja, Tasnádi László volt rendészeti államtitkár által vezetett Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. 2018-ban egy másik társaság megszerzésével jutott hozzá az állam által bruttó 223 millió forintért értékesített Hotel Lovasberényhez. A Civil Zrt. pedig eleve Pintér Sándor volt cégeként ismert.

Népszava | Új tulajdonosa van a lovasberényi kormányüdülőnek

A szálloda felújítására viszont az Ingatlan Gyám 2019 Zrt. kapott közel 1,3 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást a kormányzati Magyar Turisztikai Ügynökségtől (MTÜ). Szintén a 24.hu kérdésére árulta el az MTÜ, hogy az Ingatlan Gyám 2019 Zrt. a támogatási kérelmével egyidejűleg benyújtotta a Hotel Lovasberény tulajdonosa, azaz a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. hozzájáruló nyilatkozatát is. Ebből az következik, hogy nem pályázaton nyerték el az 1,3 milliárd forintot, hanem egyedi támogatási kérelmüket bírálták el pozitívan.

A Velencei-hegységben, a Mária-völgy elején, páratlan szépségű arborétum közepén fekszik az egész évben nyitva tartó Hotel Lovasberény

– olvasható a szálloda bemutatkozásában. A Hotel Lovasberényről a Népszava is írt, amely cikkében emlékeztet: a létesítmény a rendszerváltás előtt a honvédség üdülőjeként működött, a környék pedig kedvelt vadászterület volt. (További részletek a 444.hu cikkében olvashatók.)

Kapcsolódó cikkek