A DVTK edzője szerint az NBII-ben sokkal nehezebb játszani

Megosztás

A Debrecennel veretlenül bajnokságot nyerő Kondás Elemér mindmáig az utolsó olyan magyar edző, aki aranyérmet nyert csapatával a labdarúgó NB I-ben. Ennek már hét éve. Kondás jelenleg az NB II-es DVTK vezetőedzője, a miskolci csapattal az élvonalba akar jutni, s akkor megtörténhet az, ami az ő életében eddig sohasem: a Loki ellen vezethet egy másik együttest egy bajnoki mérkőzésen. Az Origo készített interjút a debreceni menesztéséről, az újságírók és a futballszakma felelősségéről és arról, hogy egy NB I-es edző hogyan kerülhet be kvízkérdésként egy tévés vetélkedőbe. Egy részlet:

“Itt minden meccsen, minden egyes labdáért, minden egyes pozícióért óriási küzdelem zajlik. Az NB I-ben is, csak ott sokkal jobban dominál a játék.Az NB II-ben vannak olyan csapatok, amelyek eleve úgy építik fel a játékoskeretüket, hogy szép nagydarab játékosokat raknak be, és főleg a párharcokra helyezik a hangsúly”

Ebből a szempontból tényleg sokkal nehezebb a másodosztályban játszani.
Meg azért, mert itt tényleg mindenki élet-halál meccset csinál azokon a találkozókon, amelyeken az NB I-ből leesett csapatokkal találkozik.
Ezt a Debrecennel volt szerencsém végigélni, s most ugyanez a helyzet a DVTK-val is. Ez valahol normális. Ha ide eljön egy csapat és elér egy döntetlent, az nekik siker. Ha véletlenül itt nyer valaki, az nekik maga a csoda. Ezeken a meccseken csak mi veszíthetünk, ezzel nem könnyű együtt élni.

Kapcsolódó cikkek