Komoly szigorításokat vezettek be szomszédunknál az oltatlanokra vonatkozóan

Megosztás

Az egyre súlyosbodó negyedik hullám miatt hozott intézkedések értelmében hétfőtől éttermekbe, mozikba, színházakba, szépség- és masszázsszalonokba, fitnesz- és sporttermekbe, szállodákba csak azokat engedik be Ausztriába, akiknél az oltás óta legfeljebb 9, a gyógyulás óta legfeljebb 6 hónap telt el, így már negatív PCR-teszttel sem elég a belépéshez – írja a 444.hu.

A 25 főnél nagyobb rendezvényekre is ezek a szabályok vonatkoznak, az 50 főnél nagyobbakat egy héttel korábban jelenteni is kell a hatóságnál. A 250 főnél nagyobbaknál pedig engedélyt is kell kérni.

Négyhetes átmeneti időszakra az osztrák hatóságok elismerik majd az első oltást is, de csak egy friss PCR-teszttel kiegészítve. Azután viszont már csak a teljes körű védettséget vagy gyógyulást veszik figyelembe.

Hétfőtől minden zárt helyen az FFP2-es kategóriájú védőmaszkok viselése lesz kötelező. Akár ötszáz eurós pénzbüntetésre számíthat az, aki megszegi az új járványügyi szabályokat.A szigorításokról a múlt pénteken döntött a kormány, ezért a hét végén hosszú sorok alakultak ki az oltóhelyeknél. Az egészségügyi minisztérium szerint csak szombaton 32 ezer oltást adtak be. A nagyobb bécsi oltóközpontoknál egy-másfél órás volt a várakozási idő.

Alexander Schallenberg kancellár szerint hat hét alatt aligha lesz olyan a helyzet, hogy a most életbe lépett intézkedéseket vissza lehessen vonni, vagyis az új járványszabályok valószínűleg karácsonykor is érvényben lesznek.

via 444.hu

Kapcsolódó cikkek