Ilyen látványt szeretnének a miskolciak az új turbókörforgalomnál

Megosztás

Miskolc városa indított a Vörösmarty és a Király utcák kereszteződésében épülő körforgalom központi látványelemével kapcsolatban egy ötletpályázatot, amelyre az idő rövidsége ellenére is több mint 30 javaslat érkezett – írta meg a Minap.hu. A borsodi megyeszékhely főépítésze, Szunyogh László a lapnak nyilatkozva kiemelte: a pályázattal az önkormányzat célja volt megteremteni a lehetőségét annak, hogy egy, a város képét jelentősen meghatározó létesítmény végleges arculatába a helyiek is beleszólhassanak.

“Még zajlik a javaslatok bírálata, de az már látszik, hogy a beérkezett pályamunkák alkotói körülbelül ugyanazt gondolják: valami nagy, Miskolcot jelképező alkotást, illetve növényeket szeretnének látni a körforgalom közepén” – mondta el a szakember, hozzátéve, a pályázat eredményeit október végén hirdetik ki.

A Minap.hu cikke szerint a felvetések között olyan szimbolumok szerepeltek, mint az Avasi kilátó makettje, Miskolc címere növényből kirakva vagy éppen képzőművészeti alkotásként, Miskolc vagy Üdvözöljük Miskolcon! felirat, jin és jang-szimbólum, különféle szobrok, illetve mindenekelőtt fák és növények.

Forrás: Minap.hu, Fotó: Parai Roland/Minap.hu

Kapcsolódó cikkek