Nagy verést kapott a DVTK – zsinórban a kilencedik vereség

Megosztás

A Fehérvár 5:1-re porolta el a Jegesmedvéket.

A jégkorong Erste Liga vasárnapi játéknapján a forduló előtt még sereghajtó Titánoktól kaptak ki 5-1-re. A vendég fehérvári együttes a szezonban először diadalmaskodott alapjátékidőben, azaz három pontot érően.

A miskolci összecsapás előtt rendezte a magyar szövetség a Matiné-sorozat újabb állomását, amelyre több száz család, illetve fiatal gyermek látogatott ki, és szerepelhetett különféle ügyességi és sportággal kapcsolatos szellemi vetélkedőn, programokon.

A hazaiak – akik az előző három idényt a szlovák élvonalban töltötték – két napja Győrben futottak bele egy 8-1-es vereségbe, és mivel már szeptember 26. óta nem tudtak győzni, most jó alkalom kínálkozott a javításra a sereghajtó ellen.

Ám hiába játszott mezőnyfölényben a DVTK, az első szünet előtti hajrában Csiszer Ádám talált be. A második harmad elején kettős emberelőnybe került a Titánok alakulata, és ezt sikerült kihasználnia. Azonban hiába szépítettek a Jegesmedvék, egy felesleges kiállítást megint gólra váltottak a vendégek. És nem volt vége a hazaiak vesszőfutásának, mert a 47. percben Jábor Bendegúz előbb a levegőből levette a felszabadítási kísérletet, majd könyörtelenül a jobb felső sarokba lőtt. A folytatásban is remekül védekező fehérváriak malmára hajtotta a vizet, hogy Lövei Dávid sérülésveszélyes hátulról lökésért végleges kiállítást kapott, így esély sem volt a felzárkózásra, sőt a Titánok újabb gólt ütöttek, így megszerezték első hárompontos győzelmüket, és ha a Dunaújváros nem győzi le a MAC-ot, akkor a játéknap végén sem lesznek utolsók a tabellán.

Erste Liga:
DVTK Jegesmedvék-Titánok 1-5 (0-1, 1-2, 0-2)

Edzői értékelés

Tokaji Viktor: A gólszerzéssel hadilábon állunk. Elkezdünk olyan dolgokat csinálni, amivel saját magunk alatt vágjuk a fát. Nehézzé tesszük a saját magunk játékát és tulajdonképpen ezekből a helyzetekből él folyamatosan az ellenfél. Ezek az egy gólos meccsek, hogy folyamatosan egy-egy gólt lövünk, ez egész egyszerűen nem elég. Ettől nagyon frusztrálttá válunk és ez már sorozat. Egyszerűen nem találjuk meg a módját annak, hogy ebből hogyan tudnánk kilábalni. Az az energia amit belefektettek a srácok ebbe a mérkőzésbe az egész egyszerűen nem tükrözi a mai eredményt, sőt teljes mértékben az ellentéte, de elképesztően frusztráló ezt belülről megélni.

Bogdanov Anatoli: Tudtuk, hogy az ellenfél jó erőkből áll és van pár rutinos játékosuk is. De azzal is tisztában voltunk, hogy egy rossz sorozatban vannak. Az volt a tervünk, hogy szorosan védekezünk és kihívások elé állítjuk őket. Ezekben sikerrel jártunk, a tervünket sikerült megvalósítani. Persze néha a szerencse is segített minket, de a szerencse egy olyan dolog, amit ki kell érdemelni. Ma kiérdemeltük. Sok lövést blokkoltunk, sok játékosunk már félig sérült volt a meccs végére. Megtettünk mindent a győzelem érdekében. (Minap.hu)

Kapcsolódó cikkek