Hatalmas különbség, ahogy a közmédia a békemenetről és ahogy az ellenzéki gyűlésről tudósított

Megosztás

Annyira nem lepődünk meg, az egyiknél egy igazi, jóérzésű videóklip, aláfestő zenével, csillogó szemű emberekkel, napsütéssel, az ellenzéknél csak a szürkeség, álldogálás, idős emberek, összefüggéstelen mondatok. Mindent bevet a közmédia a Fidesz támogatásának érdekében, nem véletlenül kapja a milliárdokat.

Az égbekiáltó különbséget a Telex.hu szúrta ki először, kár, hogy a köztévének ilyen eszközökhöz kell nyúlnia (nem először).

A Hirado.hu-ra egyperces különbséggel került fel két videó vasárnap délután, és tanulságos egymás után megnézni őket, mert mindkettő az október 23-i megemlékezésekről szól.

Beágyazni sajnos nem lehet a videókat, úgyhogy csak linkelni tudjuk, de az Ilyen volt a hangulat a Békemeneten című videó gyakorlatilag egy feel-good videóklip, amelyben lassított felvételen, reményteli aláfestő zenére vonulnak csillogó szemű fiatalok, hangulatos vágóképek közepette, és mindenki mosolyog a jól dokumentáltan hatalmas tömegben, miközben a magyar zászlókon átcsillan a napfény. Tényleg nagyon kellemes az egész, én is többször megnéztem.

Egészen más világ az Ilyen volt a baloldali gyűlés című alkotás. A mozgó kamerás, dinamikus képek helyett a videó nagy része abból áll, hogy egy statikus kamera veszi a tömegből a színpadot, már amennyire épp látszik az előrébb állók fejétől. A videó összefüggéstelenül egymás után rakott, és olykor a mondat közepén félbevágott megszólalásfoszlányok gyűjteménye. A kedvencem, amikor Márki-Zay Péter felsorolja, mi mindent ígér a fiataloknak a Fidesz, de ott elvágják a mondatot, amikor kiderülne, mit gondol ezekről az ígéretekről. Egy fiatal biztosan volt ezen az eseményen is, hiszen őt megmutatják, rajta kívül leginkább idős emberek nézik maguk előtt komoran a színpadot. A közönség tágabb képkivágatban egyszer látszik, hogy, hogy nem, pont olyan szögből, hogy úgy tűnik, alig lézeng ott valaki. Reményteli háttérzene és lassítás, na az nincs.

Kapcsolódó cikkek