Miskolcon járt Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely is

Megosztás

Az ellenzék vezéreként bontaná le a NER-t. Utcai fórummal látogatott városunkba a lehetséges miniszterelnök-jelölt. Több más, a Fidesz kétharmadának lebontásának szempontjából fontos ember is tiszteletét tette Miskolcon.

Az előválasztás legfontosabb célja, hogy az azon induló ellenzéki politikusok és a szavazók együtt bontsák le a Nemzeti Együttműködés Rendszerét – ezzel a gondolattal nyitotta a sort a Centrum előtt rendezett utcafórumon Szopkó Tibor, Miskolc alpolgármestere.

Az eseményen Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, a Márki-Zay Péter javára visszalépett előválasztási miniszterelnök-jelölt szólt először. – A jelenlegi fideszes kormányzat gyűlöli az önkormányzatokat, mert pontosan tudják, hogy nincsen ma nagyobb kihívás számukra, mint azok, akik nem uralkodni akarnak az emberek felett, hanem szolgálni akarják őket. Az a tény, hogy a jelenlegi kormány politikai okokból büntet embereket, mert olyan településen élnek, ahol az ott élők szabadabbak akartak lenni, önmagában elég ok, hogy leváltsuk őket – jelentette ki a főpolgármester.

A rendezvény egyébként egy valódi „polgármester cunami” volt: jelen volt Karácsony Gergely mellett Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom előválasztási miniszterelnök-jelöltje, aki Hódmezővásárhelyt vezeti, a megyénkből pedig Faragó Péter sajószentpéteri, Üveges Gábor hernádszentandrási polgármester, valamint Miskolcot 1994 és 2002 között két cikluson át vezető Kobold Tamás is. Utóbbi beszédében méltatta Márki-Zayt, mint mondta, ő nem futóhomokra, hanem kősziklára építkezik, a kötőanyag pedig ehhez a szeretet.

– Magyarországon még nem hallottam politikust az elmúlt harminc évben, aki politikaformáló erővé tette a szeretetet. Kétezer év óta zajlik a szeretet forradalma, óriási dolgokat vitt végbe. Bízom abban, hogy Márki-Zay Péter is nagy dolgokat fog a szeretet erejével végrehajtani – mondta.

Fekete-Győr András, a Momentum korábbi elnöke úgy fogalmazott, az elmúlt napok történései alapján úgy gondolja, egyre többeket csapott meg a változás szele. „Csütörtök estig, 441 ezren mentek el szavazni a második fordulóban. Azt mondják, ha szombat estig eléri ez a szám a hatszázezret, akkor az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltjét biztosan Márki-Zay Péternek fogják hívni” – hangsúlyozta.

Márki-Zay Péter végül kijelentette: számára, és támogatói számára az a legfontosabb, hogy az elmúlt harminc év hideg polgárháborúja, árokásása, gyűlölködése véget érjen végre, és egy olyan rendszer jöjjön létre, melyben a legfontosabb érték az ember és a szeretet.

– Mindenki életében eljön az idő, amikor felteszi a kérdést: milyen örökséget szeretnék hagyni a gyermekemre? Vannak, akiknek a válasza erre egy jacht, egy magánrepülőgép, egy részvénycsomag, egy fél utca vagy egy fél ország. Szerencsére más emberek is vannak, ők azt mondják: szabadságot akarunk elsősorban. Hiszen jólét is csak ott van, ahol szabadság van – fogalmazott az előválasztási miniszterelnök-jelölt. (Minap.hu)

Related posts