A Momentum bejelentette: Márki-Zay Pétert támogatja a második körben

Megosztás

Csütörtök délután 14:30-kor hivatalos sajtótájékoztatón jelentette be Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, hogy pártja Márki-Zay Pétert támogatja az ellenzéki előválasztás második fordulójában. Őt tartják alkalmasnak, őt tartják a legtisztább jelöltnek, illetve úgy érzik, hogy balról, jobbról, valamint középről is ő tudja megszólítani a legtöbb szavazót.

Veszélybe került Fekete-Győr András szerint az, hogy a legesélyesebb miniszterelnök-jelölt küzdjön meg Orbán Viktorral 2022-ben, miután Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter nem tudott megegyezni, melyikük lépjen vissza. „Eljött a cselekvés ideje, problémák helyett megoldásokról kell beszélni” – fogalmazott a Momentum elnöke. Szerintük vele van a legnagyobb esély a Fidesz leváltására. Azt ígérte, mindenben segíteni fogják a kampányát.

Újságírói kérdésre Fekete-Győr azt is elmondta, hogy Karácsony Gergelyt tájékoztatták a döntésről, őt is alkalmas jelöltnek tartották, de végül Márki-Zay mellett döntöttek. Azt Fekete-Győr és Márki-Zay is kiemelte, hogy természetesen ha Dobrev Klára nyeri az előválasztást, akkor beállnak mögé és az ő sikeréért fognak dolgozni.

Kapcsolódó cikkek