Rendszeresen verte élettársát, aki elhagyta, de a férfi utánament és a vállára kapva próbálta hazacipelni

Megosztás

A Szerencsi Járási Ügyészség személyi szabadság megsértésének bűntette és kapcsolati erőszak bűntette vádat emelt azzal a 20 éves férfival szemben, aki rendszeresen megverte az élettársát.

A vádirat szerint a vádlott 2020. január hónaptól kezdődően élettársi kapcsolatban élt a fiatalkorú nővel – a sértettel – Mezőzomboron. Decembertől kezdődően azonban megromlott a viszonyuk, és a férfi heti rendszerességgel megverte élettársát, jellemzően tenyérrel megpofozta, ököllel kezein és lábain ütlegelte, valamint megrugdosta.

A nő 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett. A sértett végül is megelégelte az állandósult verést, ezért 2021. március hónap elején elhagyta a vádlottat, nagymamájához költözött Mádra.

A férfi ebbe nem nyugodott bele, utánament és először kérlelte, hogy menjen vissza hozzá. A nő ezt elutasította, ekkor a vádlott megfogta a nőt, feldobta a vállára és hazaindult vele. Menet közben az utcán letette, ekkor a sértett ismételten közölte vele, hogy nem akar vele menni. A vádlott ekkor rángatni kezdte és megfenyegette, hogy megveri. Időközben a kiértesített rendőrjárőrök utolérték őket, és megakadályozták a sértett további bántalmazását.

Az ügyészség a büntetett előéletű visszaesőnek minősülő vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy a bíróság állapítsa meg, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra, továbbá korábbi felfüggesztett fogházbüntetése végrehajtására is indítványt tett.

Kapcsolódó cikkek