Ha bejutna a második körbe, Márki-Zay megpróbálná megbeszélni Karácsonnyal, hogy lépjen vissza a javára

Megosztás

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapítója, ellenzéki miniszterelnök-jelölt lett a harmadik az előválasztási aláírásgyűjtési versenyben, megelőzve Jakab Pétert. Márki-Zay ennek kapcsán megjegyezte a Spirit FM Harcosok Klubja című műsorában, hogy a Jobbik az aláírásai nagy részét vidéken gyűjtötte, míg ők a 33 ezer feletti aláírás harmadát Budapesten – írja az atv.hu.

Arra a kérdésre, hogy hányadik helyre várja magát az előválasztás első fordulójában elmondta, hogy reményei szerint harmadik helyre kerül, Dobrev Klárát és Karácsony Gergelyt követően.

Ha bejut a második fordulóba, akkor nincs miért visszalépnie – bár azt is elmondta, hogy ha bejut, akkor meg fogja beszélni Karácsony Gergellyel a továbbiakat. De azt is hangsúlyozta, hogy kettőjük közül ő lenne a konszenzusosabb jelölt. Tehát ha harmadik helyen kerülne be Karácsony Gergely mellett, azt javasolná neki, hogy a főpolgármester lépjen vissza a javára.

Arra a kérdésre, hogy mivel tudná meggyőzni Karácsonyt, Márki-Zay úgy reagált, hogy az elutasítottsági százalékokkal és a bizonytalan szavazók megszólításával. De azt is leszögezte, hogy van egy közös halmaz mindkettőjük támogatóiban, és a lehető legszorosabb együttműködésre fog törekedni.

“Nem vagyok hajlandó személyes, hiúsági okokból egy újabb fideszes kétharmadot végignézni. Az én politikai pályafutásomnak egyetlen célja van, az elmúlt 1000 éves történelmünk legkorruptabb kormányának a leváltása- mondta arra válaszolva, hogy bármit meg fog tenni annak az érdekében, hogy ne a Fidesz nyerjen, és ebben a visszalépés is benne van.”

via atv.hu

Kapcsolódó cikkek