Az MKKP újabb meghökkentő renoválásokat végzett Miskolcon és Kazincbarcikán

Megosztás

A Magyar Kétfarkú Kutya Pártot (MKKP) talán senkinek se kell bemutatni. Saját elmondásuk szerint a magyar “viccespárt”

egy olyan társadalmi és politikai kérdések iránt elkötlezetett alkotócsoport, amely egyszer majd megnyeri a választásokat.

– áll a bemutatkozásukban.

A mondat első felét Borsodban is számos akciójukkal igazolták már, gondoljunk csak a Népligetben megvalósított négyszínfestésre, humoros javításokra és figyelemfelkeltő ábrák elhelyezésére. Legutóbb pedig Miskolcon és Kazincbarcikán tevékenykedtek; Miskolcon a szebb napokat is látott Avas szálló víztározóját pingálták ki, Kazincbarcika közelében, Sajóivánkán pedig egy elhanyagoltabb buszmegállót restauráltak igen sajátos módon, valamint “kátyúfaló” Pack-Man-ek hívják fel az autósok figyelmét az úthibákra több szakaszon is.

Még egy korsó is került a párt “sörtartálya” alá

Az MKKP legújabb akciósorozata kapcsán megkérdeztük a párt passzivistáit is, akik – mondhatni szokásos módon – félkomoly válaszokat adtak megkeresésünkre:


– Miért pont ezeket a helyszíneket és építményeket választottátok renoválásra?

Nagyon szerettük volna látni, hogy a méltatlanul elhanyagolt Avas szálló épületével végre történjen valami. Most történt. Ha esetleg a belső terekben is elkezdődnének a munkálatok, a kőműves brigád már biztos nem lesz szomjas! A buszmegállót teljesen véletlenszerűen választottuk ki. Tény, hogy Suzi a tanáréveiben rendszeresen itt szállt buszra, de ez egyáltalán nem befolyásolta a döntésünket. Kicsit sem. Eskü, hogy nem vagyunk korruptak. Vagy nem ez volt a kérdés? Amúgy meg már tök régóta nem is ott száll buszra, jó!? Mióta megvettük a helikoptert, azzal jár mindenhova.

Készül az “ingyen sör” az Avas szálló víztornyából
Teljes megújulást kap a buszmegálló

– Mennyi paszivista vett részt a két akción?

– Tíz passzivistát számoltunk a huszonharmadikon, de elég gyorsan ment a lift, nem igazán tudtuk követni.

– Egyik esetben sem egy egyszerű pingálásról van szó. Azt elárulhatjátok, hogy ki, vagy kik tervezték a látványt?

– Eláruljuk, Basky.

Pack-Man igyekszik megenni a kátyút

– Vannak-e még tervei a közeljövőben a BAZ megyei MKKP-nak hasonló akciókra?

– Rengeteg tervünk van Miskolcon. Az Avasi kilátóból például űrsiklót építenénk, ahonnan naponta indítanánk járatokat a Szíriuszra. Az ehhez szükséges energia előállításához a Vasgyárat antianyag gyárrá alakítanánk át, a Diósgyőri várba pedig szívesen beköltöznénk, de megelégszünk a Palotaszállóval is.

Kapcsolódó cikkek