Kerékpárút épült Borsod-Abaúj-Zemplén három települése között

Megosztás

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Putnok önkormányzata sikeresen pályázott kerékpárút megépítésére Dubicsány, Putnok és Serényfalva között, a “fenntartható települési közlekedésfejlesztés Putnokon” elnevezésű projekt keretében megépült utat szerdán adta át Fónagy János, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára Putnokon.

A három települést, Putnok belterületi, illetve egyes külterületi részeit érintő kerékpárút 666 millió forint európai uniós forrásból épült meg, a kerékpárút lehetővé teszi a biztonságos közlekedést, emellett ráirányítja a figyelmet a környezetbarát és egészségesebb közlekedési formára – mondta Fónagy János.

A beruházásnak köszönhetően a putnokiak és a környező településekről munkába járók könnyebben közelíthetik meg munkahelyeiket a több mint 6 kilométer hosszúságú kerékpárúton. Az út nyomvonala Putnokról indul, ahol kialakították a Gömör városkaput, amely felhívja a figyelmet Putnok történelmi szerepére, egykori Gömör vármegyéhez tartozására.

MTI

Kapcsolódó cikkek