Milák Kristóf fantasztikus úszással porrá verte a mezőnyt, megvan a második aranyérmünk!

Megosztás

Hatalmas előnnyel, 2,5 másodperces különbséggel nyerte a kétszáz pillangót a magyar versenyző, Kenderesi Tamásnak századok hiányoztak az éremhez, negyedikként végzett.

Kényelmes, 2,5 másodperces előnnyel győzött 200 méter pillangón Milák Kristóf a tokiói olimpián. A magyar úszó 1:51.25-es idővel csapott a célba, mögötte a japán Honda Tomuru és az olasz Federico Burdisso ért be dobogós helyen.

A szám másik magyar döntőse, a riói olimpián bronzérmese, Kenderesi Tamás negyedik lett.

Az első ötvenet Milák hozta a legjobban – világcsúcs részidőn belül –, mögötte Chad le Clos-val, Kenderesi hatodikként fordult. A második fordulásnál a dél-afrikai állt az élre, Milák pedig a harmadik helyre csúszott. Ez volt azonban az utolsó pillanat, amikor elengedte a vezetést, attól kezdve magasabb fokozatba kapcsolt, és megkezdte az elszakadást a mezőnytől.

Végül olimpiai rekorddal nyert, Michael Phelps Pekingben úszott csúcsát döntötte meg. A saját, kvangdzsuban úszott világcsúcsától – amellyel akkor szintén Phelpsét múlta felül – azonban 52 századdal elmaradt. Később úgy nyilatkozott, ez azért lehetett, mert a döntőre készülve elszakadt az úszónadrágja, és egy újat kellett felhúznia helyette.

Kenderesi a hatodik helyről vágott neki az utolsó ötvennek, és nagyot hajrázva a negyedikre tudott felkapaszkodni (1:54.52). Mindössze hét század hiányzott neki az újabb bronzhoz. (Hvg.hu)

Hosszú Katinkának továbbra sem megy Tokióban, a kétszáz vegyesen a hetedik legjobb idővel döntőbe jutva hetedikként is végzett, lecsúszott a pontszerző helyekről. Úgy tűnik, háromszoros olimpiai bajnoknőnket viselte meg legjobban, hogy 2020 helyett 2021-ben rendezik a játékokat.

Kapcsolódó cikkek