Zsinórban a második olimpián szúrt ki Hosszú Katinka Jakabos Zsuzsannával a visszalépéseivel

Megosztás

2016-ban Rióban is úszhatott volna Hosszú helyett 200 pillangón Jakabos, de hiába rendelkezett a kellő szintidővel, Katinka jobbat úszott, így az övé volt a jog ehhez, de az utolsó pillanatban visszalépett. Aztán ugyanez megismétlődött idén Tokióban is, ha Hosszú előbb visszalép, Jakabos úszhatott volna magyar színekben ebben a számban. Így viszont sem az egyik, sem a másik úszónő nem indult, a lehető legrosszabb megoldás.

Hosszú Katinka másodszor is feleslegesen akadályozta meg (nyilván nem szándékosan), hogy Jakabos Zsuzsanna 200 pillangót úszhasson olimpián.

Hosszú, akárcsak öt éve Rióban, most is visszalépett a versenytől az előfutamok előtt. Akkor még mondhatta, hogy azért nem szólt előre, hogy nem tud ezen a távon is elindulni, mert bízott abban, hogy a kirobbanó formája ehhez is elég lesz, de idén erről szó sincs. Ha Hosszú még az olimpia előtt lép vissza a 200 pillangótól, Jakabos, aki szintén teljesítette a szintidőt, úszhatott volna Tokióban. Hosszú azonban most is csak néhány órával az előfutama indulása előtt lépett vissza.

Hosszú visszalépése nemcsak Jakabosnak rossz hír, hanem a 200 pillangó lebonyolítását is megkavarta. Nélküle csak 16-an maradtak a mezőnyben, így az előfutamok összes indulója bejutott az elődöntőbe. Az előfutamokat azonban ennek ellenére le kellett úszni. (444.hu)

Related posts