Etikai eljárást indított egy jobbikos a saját párttársa ellen, mert vonult a Pride-on

Megosztás

Etikai vizsgálat indul a Jobbikban a Pride-on vonuló politikusuk, Bereczki Miklós ellen – tudta meg a Mandiner több jobbikostól. Korábban megírtuk, bár Jakab Péter, a Jobbik elnöke nem vett részt a homoszexuálisok és számtalan egyéb szexuális kisebbségi csoport éves szivárványos felvonulásán a hétvégén, a párt legalább egy politikussal biztosan képviseltette magát a rendezvényen.

A Jobbik soroksári alapszervezetének elnöke, Bereczki Miklós ugyanis nem csak megjelent a Pride-on, de közös molinót tartva együtt vonult a DK-s Niedermüller Péterrel, és az egykori momentumos főpolgármester-jelölt-jelölt Kerpel-Fronius Gáborral.

Az etikai procedúrát Szabó Balázs, a Jobbik újpesti önkormányzati képviselője kezdeményezte Bereczki ellen. Indoklása szerint Bereczki vétett az alapszabály ellen, amely úgy fogalmaz:

„Fegyelmi vétségnek minősül különösen, ha a tag a) más politikai szervezetek vagy politikai ellenfelek gyűlésein, avagy egyéb helyen és módon, nyilvánosan a párt elfogadott politikájával szemben foglal állást, illetőleg ekként folytat közéleti tevékenységet; továbbá f) bármely módon olyan magatartást tanúsít, vagy olyan cselekményt követ el, amely a Jobbik hátrányos megítélésére, avagy a Jobbikba vetett bizalom megingatására alkalmas.”

Szabó Balázs a Mandiner megkeresésésére elmondta, Bereczki Miklós részvétele a Budapest Prideon még magánszemélyként is összeegyeztethetetlen nem csupán a Jobbik szellemiségével, de jelenkori világnézetével is. Ráadásul szerinte Berezki politikusi minőségében vett részt a Prideon, kérdés, hogy mindezt kinek a megbízásából, kérésére és/vagy érdekében tette.

fotó: Bereczki Miklós Facebook

Kapcsolódó cikkek