Hosszú Katinka visszalépett az egyik számától

Megosztás

A rajtlistán még rajta volt a neve, és a televíziós közvetítésben is kiírták, azonban a Magyar Úszószövetség megerősítette, hogy Hosszú Katinka nem indul a nők 200 méteres pillangóúszásának keddi előfutamában.

A háromszoros olimpiai bajnok reggel a hetedik idővel bejutott a 200 vegyes fináléjába, amelyet szerdán alig 50 perccel a 200 pillangó elődöntője után rendeznek.

A programja így túl szoros lett volna, ezért határozhatott a visszalépésről.

Ugyanez történt a riói olimpián, akkor is a pihenőidő rövidsége miatt hagyta ki az előfutamot. Jakabos Zsuzsannának akkor és most is megvolt az A szintes ideje ebben a számban, de egyik alkalommal sem indulhatott  benne egyéniben.

Június végén derült ki, hogy Hosszú négy számot (200 és 400 vegyes, 200 pillangó és 200 hát) vállal Tokióban, amelynek programja akkor már régóta ismert volt.

A mostani döntése éppen ezért nem meglepetés, várható volt, hogy ha fináléba jut 200 vegyesen, beáldozza érte a pillangót. A döntésében vélhetően szerepet játszhatott, hogy 400 vegyesen címvédőként csupán az 5. lett, és 200-on sem tudta hozni a világverő formáját, ezért nem akart kockáztatni egy esetleges jó eredményt a pillangó miatt.

Kapcsolódó cikkek