Tippeljünk, ki áll a Magyar Nemzet szerint a hatalmas megfigyelési botrány mögött? Igen, Soros György…

Megosztás

Legyünk őszinték, valóban akadna még kétmillió magyar ember, aki erre is bólogatna? Nem tartott sokáig, hogy még ebbe, a kormány számára rendkívül kellemetlen ügybe is belehúzzák a Soros-szálat.

Hétfő délután már a Magyar Nemzet internetes oldalán is megjelent egy cikk a vasárnap kirobbant Pegasus-botrányról. Ebben a lap szakértője amellett érvel, hogy a megfigyelési ügy érdektelen, mert természetes, hogy a magyar állam kémkedik az állampolgárai után; Halász János, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának alelnöke pedig azt hangoztatja, hogy a botrány miatt nem indokolt a bizottság ülésének összehívása.

A lap emellett Soros Györgyhöz vezető szálakat is felfedezni vél.

Vasárnap a hvg.hu is szemlézte a Direkt36 tényfeltáró cikkét, amely szerint egy izraeli cég, az NSO kémfegyverével, a Pegasus nevű, okostelefonba férkőző programmal vehették célba Magyarországon az Orbán-kormány kritikusait. A célpontként kiválasztott emberek között voltak újságírók, valamint médiacégeket is tulajdonló vagyonos üzletemberek. Arra utaló közvetett bizonyítékokat is találtak, hogy a titkos megfigyelések mögött a magyar állami szervek állnak.

Érdemes megemlíteni – írja erről szerkesztőségi cikkében a Magyar Nemzet –, hogy az ügy kirobbantásában aktív szerepet vállalt az Amnesty International és a Citizen Lab nevű civil szervezet is. Mindkét szervezet átláthatóan kezeli költségvetését, így nem titkolják, hogy tucatnyinál több nagyobb támogatójuk között a Soros György-féle Open Society Foundations is megtalálható. A Magyar Nemzet ebből azt a következtetést vonja le, hogy ezek „Soros-szervezetek”. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek