Még el sem kezdődött, máris óriási botrány Tokióban – nemi erőszak az olimpiai stadionban a megnyitó főpróbáján

Megosztás

A hölgy szerint nemi erőszak történt, a férfi azt állítja, minden a nő beleegyezésével történt.

Nem elég a Covid–19, a nézők kirekesztése, az egyéves halasztás, olybá tűnik, makacsul sújtja a balszerencse a tokiói olimpiát. Friss hír, hogy letartóztattak egy 30 éves üzbég fiatalembert, akit azzal gyanúsítanak, hogy még pénteken megerőszakolt egy 20 év körüli nőt a tokiói Olimpiai Stadionban, miközben zajlott a megnyitóünnepség főpróbája.

A japán rendőrség közleménye szerint a feltételezett elkövető egy 30 éves üzbég diák, bizonyos Davronbek Rahmatullajev, aki az egyik alvállalkozó cégnek dolgozott, és az volt a feladata, hogy a főpróbáról tudósító újságírókat szendvicsekkel és üdítőkkel lássa el. A gyanú szerint Rahmatullajev – aki 2014-ben érkezett Japánba, konkrétan az Aicsi prefektúrába egyetemi tanulmányokat folytatni, de kibukott a tanintézményből, ezért dolgozik most az Olimpiai Stadionban – pénteken ismerkedett meg a 20 éves lánnyal, akit a stadion egyik folyosóján erőszakolt meg, miközben zajlott a nyitóünnepség főpróbája.

Az üzbég férfi tagadja a vádakat, azt mondja, nem kellett erőszakoskodnia, a hölgy „benne volt” a dologban. A nő viszont másképp emlékszik, azt állítja, Rahmatullajev bevonszolta őt az egyik sötét folyosóra, és ott egy széken megerőszakolta.

Az olimpia szervezőbizottsága villámgyorsan elhatárolódott az esettől, azt állítják, az üzbégnek semmi köze a szervezőbizottsághoz, a férfi a cateringet biztosító egyik alvállalkozónak dolgozik. A közlemény sajnálkozását fejezi ki az eset miatt, amely „aláássa a bizalmat az olimpia iránt”.

Az Olimpiai Stadiont a lebontott régi helyére építették. Itt rendezik a nyitó- és a záróünnepséget, továbbá az atlétikai versenyeket és a labdarúgótorna – férfi- és női – döntőjét. (Index.hu)

Kapcsolódó cikkek