DVTK: Jött a kormányközeli tulajdonos, máris dől a pénz a klubhoz, most éppen újabb 300 millió forint érkezik Diósgyőrbe

Megosztás

Tavasszal már 2,3 milliárdos kormányzati támogatást kaptunk, most pedig a következő öt évben további 300 milliót. Ugye értjük?

A diósgyőrieken kívül 16 vidéki sportegyesület kap hasonló összegeket 2026-ig.

Öt éven keresztül évi 300 millió forinttal fogja támogatni a kormány a DVTK-t, jelentette be Szabó Tünde, az Emmi sportért felelős államtitkára hétfőn. Az összeg felhasználási feltételeit direkt tágan határozták meg, hogy minél többféle módon tudják alkalmazni, az utánpótlásneveléstől a létesítményfejlesztésig. Szabó hétfői, miskolci sajtótájékoztatóján felidézte, hogy nemcsak a Diósgyőrt, hanem összesen 17 vidéki sportegyesületet támogat a kormány hasonló módon.

A DVTK tavasszal egyébként 2,3 milliárd forintos kormányzati támogatásban részesült infrastrukturális és működési célra, a látvány-csapatsportágakkal összefüggésben. A klub focicsapata idén kiesett a magyar első osztályból.

Sántha Gergely, a DVTK elnöke elmondta, klubjuk a következő öt évben sokkal kiszámíthatóbb körülmények között tud dolgozni és építkezni, köszönhetően a kormány által nyújtott támogatásnak. Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, a DVTK társadalmi elnöke pedig úgy fogalmazott,

“A múltkori és a mostani támogatás jól jelzi a kormány elkötelezettségét Miskolc és az észak-magyarországi régió mellett.”

(Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek