Zivataros lesz a hétvége, de Borsodban talán kevésbé

Megosztás

A következő napokban egy magassági hidegörvény hatására sokfelé kell záporokra, zivatarokra számítani, kiterjedtebb csapadék péntek éjjel érkezik – írja az idokep.hu.

Péntek napközben főként az ország délkeleti, keleti felén alakulhatnak ki záporok, zivatarok, északnyugaton még csendesebb időre készülhetünk. Fülledt meleg időre, 27-33 fokos maximumokra számíthatunk. Este dél felől már nagyobb számban érkeznek zivatarok, melyek rendszerbe szerveződhetnek, köztük pedig szupercellák is előfordulhatnak. A fő kísérőjelenség az intenzív villámtevékenység és a felhőszakadás lesz, helyenként rövid idő alatt 30-50 mm csapadék is lehullhat. Emellett jégeső, viharos erejű kifutószél is kísérheti a zivatarokat.

Szombaton és vasárnap is bőven fog rendelkezésre állni nedvesség és energia,

így ismét sokfelé kell készülni záporokra, zivatarokra, de a legkisebb számban keleten, északkeleten, vagyis BAZ megyében talán nyugodtabb időnk lesz az ország többi részéhez képest.

Nyugaton megerősödik az északi szél, máshol inkább csak a zivatarokat kísérhetik erős, viharos lökések. Szombaton 24 és 34, vasárnap 27 és 35 fok között alakul a csúcshőmérséklet, mind a két napon a Dunántúlon lesz hűvösebb, északkeleten a legmelegebb.

Kapcsolódó cikkek