Megnyílt Mészáros Lőrinc luxusétterme Bodrogkeresztúr EU-s pénzekből épült turistanegyedében

Megosztás

Június 18-án nyitott meg Mészáros Lőrinc prémium étterme a Bodrog partján, ahol felvásárlásaival komplett borászati cégcsoportot hozott létre. A földmunkákkal még télen sem álltak le Bodrogkeresztúron a leggazdagabb magyar Dereszla nevű pincészetével szemben, a környék másfél milliárdos uniós támogatású projekt keretében élvezhette a kormány támogatását.

Mészáros Lőrinc irreális gyorsasággal emelkedő üzleti pályaívének meghatározó vonása, hogy sorra nyeli el az ország jól menő vállalkozásait, néha a gazdasági élet komplett szektorait. Ez nem történt máshogy a Tokaj-hegyaljai borvidéken is.

Bodrogkeresztúron két év alatt bekebelezte a legnagyobb bortermelőt, a Chateau Dereszla Borászatot 50 hektáros szőlőbirtokkal, borfeldolgozóval, vett hozzá pálinkafőzőt, Tarcalon pedig a vidék és Borsod megye top szállásadóját, az ötcsillagos Andrássy Rezidencia Wine and Spa Hotelt – utóbbira két évvel később a miniszterelnök veje 800 milliós MFB-hitelből tette rá a kezét.

A Dereszla Bisztró

Bodrogkeresztúr turisztikai attraktivitásának fejlesztése 100 százalékban vissza nem térítendő támogatásból valósul meg a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) projektjeként. Ennek keretében került sor a Dereszla Pincészet előtti közterület- és a pincesori vigalmi negyed fejlesztésére. Mészáros borászatát gyalogos sétánnyok kötik össze a szintén friss kilátóponttal, a Hétvezér családbarát pihenőparkkal. A sétánynak köszönhetően közvetlen, kiépített út jött létre a Bodrog-parttal is, ahol készül egy úszó stég, illetve egy mobiltöltő pontként funkcionáló új zenepavilon is épül – lehetett olvasni a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács (TBFT) projektismertetőjében, amit a Magyar Narancs is szemlézett.

A tokaji térségre az elkövetkező években is rengeteg közpénz fog befolyni, a kormány 150 milliárdos fejlesztési tervet írt ki erre.

A beltér | forrás: Dereszla Bisztró Facebook oldala
Az étterem étlapja

Kapcsolódó cikkek