Informatikai nagyágyút választottak be elnöki főtanácsosnak a Magyar Bankholdinhoz

Megosztás

Barna Zsolt elnöki főtanácsadójaként csatlakozik a Magyar Bankholdinghoz Vinnai Balázs, ráadásul a vezető testületnek is tagja lesz július 15-től.

A hazai informatikai piac egyik nagyágyúja a digitális transzformációt fogja támogatni, ugyanis a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank egyesülni fog.


Az egyik legismertebb magyar startup vállalkozó a digitális banki termékekkel és webes alkalmazásokkal foglalkozó IND Group alapítójaként vált ismertté. A céget 16 év növekedés után a londoni központú Misys vásárolta fel 2014-ben. Azt követően Vinnai Balázs a fintech-multi digitális csatornákért felelős alelnökeként, majd utódvállalata, a Finastra digitális vezetőjeként és globális alelnökeként folytatta.

A szakember az ugyancsak a fintech-szektorban működő magántőke- és smart money tanácsadócég, a BnL Growth Partners, valamint a Codecool, Kelet-Közép-Európa vezető programozóiskolájának is az alapítója, 2018 óta a pénzügyi szoftverekkel és digitális banki értékesítéssel foglalkozó W.UP befektetője és elnöke. Tavaly pedig megválasztották a hazai infokommunikációs ipar szakmai szervezete, az IVSZ elnökévé is.

Kapcsolódó cikkek