Végre levehetjük a maszkot az MVK járatain is

Megosztás

Szombattól Miskolcon is érvényessé váltak az új járványügyi szabályok, a tömegközlekedési eszközök igénybevételekor már nem kell maszkot viselni. Az MVK is gyorsan lépett.

Az új szabályoknak köszönhetően az MVK, a Volánbusz és a MÁV járművein sem kell már felvenni a maszkot szombaton üzemkezdettől.

Gyorsan alkalmazkodtak a kötelező maszkhasználat eltörlését is tartalmazó rendelethez a közlekedési szolgáltatók. A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. (MVK), a Volánbusz Zrt. és a MÁV is bejelentette még péntek este, hogy szombaton üzemkezdettől már nem kötelező a maszk (persze aki szeretné, továbbra is hordhatja).

Az MVK honlapján és Facebook-oldalán közölte a sokak számára jó hírt: a vonatkozó rendelet szerint a közösségi közlekedés használatakor sem kötelező a maszkviselés július 3-án, szombattól. Ugyanakkor hozzáteszik, autóbuszaikon és villamosaikon az egészségvédelmet szem előtt tartva a maszk használatát továbbra is javasolják. A miskolci közlekedési cég egyben köszönetet mondott utazóközönségének, “az elmúlt időszakban tanúsított rendkívüli fegyelemért.

Bár a MÁV és a Volánbusz irányítása egységes, a hazai vasúttársaság azért kicsit komolyabb grafikával, de teljesen azonos szöveggel közölte a kötelező maszkhasználat eltörlését.

Lehet, hogy egy kép erről: , szöveg, amely így szól: „VOLANBUSZ ಅ Végre levehetjük! MÁV-VOLÁN CSOPORT”
Lehet, hogy egy kép erről: szöveg

A bejelentést vegyesen fogadta a Facebook népe. A szolgáltatók közösségi oldalán a közlés alatt – talán érthető módon – a “végre!” volt a leggyakoribb komment, sokan hozzátették, hogy a nagy melegben borzasztóan rossz volt már viselni (a szerző ezen a helyen tiszteleg azok előtt, akiknek munka közben folyamatosan maszkot kellett viselnie az elmúlt másfél évben). Voltak olyanok, akik elviccelték, például így: “De a csúnyák továbbra is hordhatják?” Vagy így: “Nah most kiderül ,hogy pár hónap alatt kinek mennyi foga maradt….” Mások azt is tudni vélték, hogy “eddig se volt értelme”, de akadt, aki a maszkhasználat eltörlését egy kisebb apokalipszis előjeleként élte meg: “Ezt a döntést nemsokára meg fogják bánni! Túl korainak tartom ezt!”. Hogy kinek van igaza, azt majd a jövő dönti el, egy biztos: miután pénteken kora este elérte az 5,5 milliót a koronavírus ellen beoltott emberek száma Magyarországon, enyhítések sora lépett életbe.

A maszk egyébként már az élelmiszerboltokban, üzletekben és alapvetően beltéren sehol sem kötelező, kivéve természetesen a kórházakat, szociális intézményeket. A kötelező maszkhasználat eltörlése mellett nem kell már védettségi igazolvány a vendéglátóhelyek belterében és a szabadidős létesítményekben sem. (Minap.hu)

Kapcsolódó cikkek