Átalakulás a miskolci ellenzékben: az MSZP-ből a DK-ba ül át a volt alpolgármester

Megosztás

Ez viszont a pártból való kizárással járhat, akárcsak Molnár Gyula volt elnök és még két további politikus esetében.

Miskolcon is átalakulások következnek az ellenzék soraiban. Mokrai Mihály, aki korábban a borsodi megyeszékhely alpolgármestere volt, eddig az ellenzéki pártokat összefogó Velünk a város frakción belül működő MSZP-képviselőcsoportban politizált a közgyűlésben, de nemrég pártja miskolci elnökségi ülésén bejelentette, hogy a testület két DK-s képviselőjével új képviselőcsoportot alapított – írta meg az atv.hu.

Mokrai Mihály úgy fogalmazott: az MSZP a legutolsó tisztújításon “letért a törvényes és etikus útról”, ő a pártban “a demokrácia szagát sem érzi”, ő maga viszont úgy látja magát, hogy „marad baloldali, tisztességes és demokrata”.

Ám akárcsak az MSZP volt elnöke, Molnár Gyula esetében, ez sem maradhat következmények nélkül: az MSZP Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsa tárgyalni fogja Mokrai ügyét, aminek az eredménye a politikus pártból való kizárása lehet.

Nem Mokrai azonban az egyetlen, aki erre a sorsra juthat. Szakács László nemrég még a párt komlói képviselőjelöltje volt, ám a párt visszavonta a jelöltségét, a hivatalos magyarázat szerint azért, mert Szakács a DK-hoz közeledett. Bár Szakács ezt tagadta, miután az MSZP kihátrált mögüle, valóban a DK jelöltje lett. Juhászné Lévai Katalin hajdú-bihari párttaggal szemben pedig az a kifogása az országos elnökségnek, hogy sokat posztolt a DK-ról és Dobrev Kláráról.

via atv.hu, fotó: Minap.hu

Kapcsolódó cikkek