Kizárták az MSZP-ből a volt elnököt, miután a DK frakciójába ülne be 2022-ben

Megosztás

Kizárták Molnár Gyulát az MSZP-ből, miután az ellenzéki párt Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsa szerdán egybehangzó határozattal döntött a kérdésben – írta az Index.hu. Az MSZP két társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Tóth Bertalan által kiadott levélben úgy fogalmaztak: ezzel lezártnak tekintik az ügyet.

A körlevélben szereplő indoklás szerint Molnár Gyula súlyosan megsértette az MSZP integritását és a kongresszus által elfogadott stratégiáját, amikor jó nyerési esélye ellenére a DK támogatásával vállalta csak a választási megmérettetést, személyes döntést hozott, és a DK-frakciót választotta.

A szocialista elnökség azt is hangoztatta, hogy az általuk a DK-val kötött, a budapesti körzeteket érintő megállapodás nem kötelezte Molnár Gyulát arra, hogy a DK frakciójába üljön.

Két héttel ezelőtt jelentette be a Demokratikus Koalíció, hogy Újbudán, az egykoron általa vezetett kerületben indul a párt jelöltjeként az előválasztáson Molnár Gyula. Amennyiben az előválasztáson és 2022-ben is nyer, a DK-frakcióba ülhet be.

A bejelentést követően az MSZP pártvezetése hamar állást foglalt. A párt közösségi oldalán azt írta, tudomásul veszik, ha egyes jelöltek nem kívánják képviselni új szociáldemokrata politikájukat, és nem támogatják új szövetségi politikájukat, és ezért más politikai közösségben képzelik el politikai jövőjüket. „De egyértelművé tesszük, hogy az ilyen döntés a politikai közösségünk és szövetségünk kötelező elhagyását is jelenti” – folytatták a bejelentésükben.

A héten megszólalt végre az ügy fő érintettje, Molnár Gyula is, aki az ATV stúdiójában kívánta tisztázni az eddigi eseményeket. A politikus azzal kezdte: “akart a fene DK-snak lenni”.Az interjúban az MSZP egykori elnöke elmondta, egyértelmű csúsztatás, hogy ő akart volna a DK színeiben indulni. Molnár Gyula szerint a két párt, az MSZP és a DK egyeztettek egy olyan tárgyaláson, ahová őt nem hívták meg. Ott állapodtak meg indulásának részleteiről.

via Index.hu

Related posts