Nem az első eset: Kigyulladt a kínai lélegeztetőgép, hárman életüket vesztették

Megosztás

A szerda hajnali tűzeset három emberéletet követelt, Oroszországban nem ez az első olyan szerencsétlen eset, amikor a kínai lélegeztetőgép minden előjel nélkül kigyullad.

Ma hajnalban, helyi idő szerint hajnali fél négykor az oroszországi Rjazany városában, Moszkvától mintegy kétszáz kilométerre délkeletre tűz ütött ki a helyi kórház intenzív osztályán – tudósít a Newsline. Hárman meghaltak, nyolcan megsérültek. Az égési sérülések elszenvedői közül egyikük az intézmény ápolónője. 

Az intenzív osztályon egy súlyos állapotban lévő páciens lélegeztetőgépe gyulladhatott ki – nyilatkozta Nyikolaj Ljubimov, Rjazany régió kormányzója. A politikus a kínai lélegeztetőgépek tartozékai közül a feszültségingadozást és a zárlatot gátló adaptert hiányolja.

Koronavírusos pácienseket ápoltak a tűzeset helyszínén. Nem ez az első oroszországi haláleset kigyulladt kínai lélegeztetőgép miatt. Tavaly májusban többen meghaltak meghibásodott kínai lélegeztetőgép-tüzek következtében moszkvai és szentpétervári kórházakban. (Index.hu)

Kapcsolódó cikkek