Engedély nélkül épült terasz a Szinva felett Miskolcon, mindent az eredeti állapot szerint kell visszaállítani

Megosztás

A vendéglátóhely üzemeltetője engedély nélkül kezdett bele a munkálatokba, most 30 napja van visszaállítani az eredeti állapotot, nem elég simán elbontani.

Előrelépés várható a Szinva patak fölött, a Kandia köz sarkán, tulajdonosi engedély nélkül építeni kezdett „híd”, azaz terasz ügyében – írja szerda délutáni közleményében a polgármesteri hivatal sajtóosztálya.

Az önkormányzat – folytatják – a közelmúltban ugyanis ismételten felszólította az érintett vállalkozót a terület rendezésére: egészen pontosan az építmény bontását és az eredeti állapot visszaállítását várják el. Minderre harminc napos határidőt szabtak.

A félkész torzó nagyjából egy éve csúfítja a Kandia köz és a Szinva terasz környékét. A két közterület sarkán található vendéglátóhely üzemeltetője akkor engedély nélkül fogott bele a munkálatokba: anélkül kezdett a vendéglátóhelyhez kapcsolódó terasz, patakmeder fölötti fémépítményének kialakításába, hogy az előírásoknak megfelelően beszerezte volna a vízfolyás tulajdonosának, a városi önkormányzatnak a hozzájárulását.

A helyhatóság ezért 2020. júliusának utolsó napjaiban leállíttatta az építkezést, és megkezdte annak a vizsgálatát is, hogy az építtető milyen egyéb dokumentumok birtokában kezdte meg a munkálatokat. Néhány hét múlva, augusztusban a balesetveszélyes helyzet megszüntetésére kötelezték a beruházót, a területen ugyanis hétvégente több ezer fiatal szórakozik. 

Emiatt a miskolci helyhatóság a szabálytalan helyzet megszüntetésére kötelezte a vállalkozót. (Minap.hu)

Kapcsolódó cikkek