Kemény üzenet: Mészáros villája elé vitték a Fertő tavi szétrombolt cölöpházak maradványait

Megosztás

A dolog apró szépséghibája, hogy eddig sem nagyon érdekelte semmilyen hasonló üzenet a milliárdos oligarchát, ezután sem valószínű, hogy meghatódna az egyébként éles kritikától.

A Párbeszéd képviselői a tó környékére tervezett állami gigaberuházás és az azt kísérő természetpusztítás ellen tiltakoztak.

Nádat és cölöpöket vittek a Párbeszéd képviselői az ország legvagyonosabb emberévé avanzsált Mészáros Lőrinc budai villája elé, hogy így tiltakozzanak a Fertő tó kiemelt kormányzati beruházása ellen. Kocsis-Cake Olivio, a párt országgyűlési képviselője, Jakál Adrienn soproni önkormányzati képviselő és Gér Mihály albertirsai önkormányzati képviselő, a Párbeszéd jelöltje vett részt az akcióban. A kapunál több biztonsági őr is megjelent, de nem avatkoztak közbe. Csak annyit kértek a képviselőktől, hogy a forgalmat ne akadályozzák.

Korábban olvashattuk, hogy a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. a Fertő tó partján, a Fertő-Hanság Nemzeti Park és Fertő-táj UNESCO Világörökségi terület magterületén, Natura 2000 területen, nagyjából 60 hektáron tervez egy olyan beruházást, ahol 13,6 hektárt építene be épületekkel és utakkal. Az állam által finanszírozandó projekt tartalmaz fedett sportkomplexumot, apartmanházat, 100 szobás négycsillagos szállodát, 880 gépjárművet befogadó parkolót, többszintes látogatóközpontot, motelt, kempinget, 850 vitorlás és 400 evezős csónak befogadását biztosító kikötőt. A fejlesztést megalapozó gazdasági tanulmányok nem ismertek, a beruházó saját hatásbecslése pedig kijelenti, hogy nem jelölhető meg kiemelt közérdek a fejlesztés kapcsán. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek